Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Morten Jespersen tager første stik på Djursland

Citroen DS3 Cup 
11/06/17 

Den mesterskabsførende Morten Jespersen udbyggede søndag middag sin føring i DS3 Cup-mesterskabet med sejr i det første løb af to på Ring Djursland. Men det blev ikke uden kamp.
 

Svenske Filip Sandström er ligesom Morten Jespersen debutant i DS3 Cup, og den svenske teenager leverede en brav kamp helt til målstregen på Ring Djursland - en bane, som Sandström aldrig har kørt på før.


Morten Jespersen og Filip Sandström bød på en herlig infight gennem hele 1. heat
(Foto: Morten Kimer)

De to forreste kom bedst fra start, og fik hurtigt lavet et lille hul ned til forfølgerne. Mads Frederiksen og Jørgen Worthmann kom fornuftigt afsted fra 3. og 4. position, men Worthmann fandt hurtigt vejen forbi Frederiksen i en flot overhaling ned ad trapperne - et af de sværeste steder på banen.

Kampen om tredjepladsen blev imidlertid hurtigt intens, for også Jonas Lynge og Tommy Nygaard ville være med. Jonas Lynge fandt også en vej forbi Mads Frederiksen og satte en utroligt spændende duel ind mod Jørgen Worthmann - en kamp, der gik over flere omgange, og endte med, at Lynge kunne tage tredjepladsen foran netop Worthmann.


Jonas Lynge og Jørgen Worthmann kæmpede hele vejen om tredjepladsen - en kamp, som Lynge endte med at vinde
(Foto: Morten Kimer)

Mads Frederiksen lå hele vejen godt til, men i løbets døende minutter fortsatte han lige ud for enden af trapperne. Det betød, at Tommy Nygaard rykkede op på femtepladsen, mens Rune Staudt kunne indtage den sjetteplads, der i eftermiddagens finale giver nordjyden pole position.


Desværre for Mads Frederiksen endte hans løb i sandet efter et ellers flot løb med gode dueller
(Foto: Morten Kimer)

I mål blev det til sæsonens tredje sejr for Morten Jespersen foran Filip Sandström og Jonas Lynge. Jørgen Worthmann, Tommy Nygaard og Rune Staudt afrunder top seks, mens Louise Frost blev nummer syv. Sonny Nielsen, Kenn Bach og Heidi Frydenhaug udgør top 10.

Det sagde de efter løbet:

Morten Jespersen, vinder:
- Mit mål var at komme afsted med et tidligt forspring, men det lykkedes ikke rigtigt. Filip kørte sindssygt stærkt, og var hele tiden med mig. Det var en fed kamp, for han var meget fair og jeg synes, vi fik kørt med en fin, gensidig respekt for hinandens materiel. Til sidst begyndte dækkene at give op, og jeg måtte kæmpe ret hårdt for at holde føringen.

Filip Sandström, P2:
- Jeg er enormt tilfreds. Starten blev god, og jeg havde hele tiden muligheden for at kæmpe med Morten, for vi fik hurtigt skabt et hul til de andre. Jeg gjorde mit bedste, men han var svær at komme forbi.

Jonas Lynge, P3:
- Det havde været fedt at nå lidt længere op på skamlen, men de andre var kørt, da jeg var færdig med at kæmpe mod Jørgen Worthmann. Fantastisk duel!

Jørgen Worthmann, P4:
- Igen en meget fair og ikke mindst underholdende kamp. Vi fik en fed duel ud af det, og det var sjovt at se, hvordan forskellige linjer påvirker en omgang herude.


Podiet fra 1. heat
(Foto: Niklas Majgaard)

Weekendens finale køres 15.55 søndag.

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Morten Jespersen
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •