Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Magnussen Racing Experience vil erobre Djursland

DTC 
10/06/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen udbyggede sin DTC-føring i Aarhus, hvor teamkammerat Michael Markussen høstede sin første sejr, og begge kørere har store forventninger til weekendens opgør på Ring Djursland, hvor også Formel 4-kørerne Christian Rasmussen og Noah Watt skal hente point.
 

For Jan Magnussen bliver denne weekend på Ring Djursland et spørgsmål om at øge mesterskabsføringen i DTC, før racerkøreren og teamejeren sætter kursen mod Le Mans for at køre 24-timersløbet for Corvette Racing. Michael Markussen kommer til Djursland med høj motivation efter sæsonens første sejr i Aarhus, mens Formel 4-talenterne Christian Rasmussen og Noah Watt glæder sig til at komme på banen igen efter halvanden måneds pause.


(Foto: Dennis Risager)

DTC: Kampgejst hos Magnussen og Markussen
Det var en afslappet Jan Magnussen, der torsdag formiddag troppede op til det årlige danske Le Mans-pressemøde på Restaurant Bellahøj i København. Før den 4-dobbelte Le Mans-vinder kan drage mod det franske, har han dog en afgørende afdeling i Danish Thundersport Championship at tænke på. Og Magnussen pointerer, at weekendens løb måske kan blive sæsonens vigtigste.


(Foto: Dennis Risager)

– Jeg er helt klar til Ring Djursland. Det samme er teamet. Vi havde en udfordrende weekend til Classic Race Aarhus, hvor jeg dog sluttede finalen på en tredjeplads, hvilket betød, at jeg udbyggede min føring i mesterskabet. Bilen kørte godt, og jeg endte faktisk weekenden med at sætte banerekord. Jeg glæder mig til at komme tilbage i racerbilen, og jeg ser frem til et godt ræs på Ring Djursland, der altid er underholdende. Det er enormt vigtigt, at jeg får en masse gode point med hjem fra denne weekend, da jeg desværre ikke får mulighed for at deltage i Copenhagen Historic Grand Prix grundet mine forpligtelser i USA, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Dennis Risager)

Den anden kører hos hos Magnussen Racing Experience, Michael Markussen, har været udfordret af uheldige straffe i sæsonens indledende afdelinger af Danish Thundersport Championship. Alligevel har Kolding-køreren formået at skrabe 87 point til sig, hvilket er nok til en placering som nummer fire i det samlede billede, og der satses på endnu en sejr på Djursland.

– Det er en weekend, jeg har set meget frem til. Aarhus Classic Race er et løb med meget hype og mange tilskuere, hvilket er helt fantastisk, men jeg glæder mig også til at få fuldt fokus på ræset. Det har jeg brug for nu. Jeg er utroligt opsat, og jeg føler mig godt forberedt. Jeg kommer med masser af positiv energi, og det håber jeg betaler sig, forklarer Michael Markussen.


(Foto: Dennis Risager)

– Ring Djursland er en virkelig fed og udfordrende bane med højdeforskelle og hurtige sving. Den er relativt svær at overhale på, hvilket samtidigt betyder, at det er lettere at lukke af bagtil. Derfor bliver kvalifikationen igen vigtig.

Formel 4: Stortalenterne vil på podiet efter lang pause
På Ring Djursland stiller Magnussen Racing Experience igen til start med teamets to Formel 4-racere. Bag rattet er de talentfulde unge racerkørere Noah Watt og Christian Rasmussen som begge er opsatte på champagnesprøjt. I den lange pause har de to unge danske håb holdt sig skarpe.


(Foto: Dennis Risager)

– For at holde mig skarp, har jeg blandt andet løbet og styrketrænet, og jeg har også kørt simulator. Det kommer forhåbentligt til at hjælpe mig i weekendens afdeling, hvor målet igen bliver at præstere det absolut bedste jeg kan, lyder det fra unge Noah Watt, som tidligere på ugen fik overrakt Colding Pokalen for sine flotte kartingpræstationer.

Stortalentet Noah Watt, som er søn af den tidligere racerkører Jason Watt, er blot 14 år gammel. Han skiftede i foråret gokarten ud med formelbiler, og læringskurven har været stejl. Det er dog ikke noget, der skræmmer en selvtillidsfyldt knægt.


(Foto: Dennis Risager)

– Nej, det skræmmer mig egentlig ikke. Det er selvfølgelig ikke en fordel, men jeg føler, at jeg er hurtig til at lære. Sæsonens første afdeling var også mit første løb i en formelbil, og selvom jeg ikke fik maksimalt udbytte, så viste jeg alligevel, at jeg hører hjemme her. Jeg er den eneste i feltet, der ikke har kørt på Ring Djursland før, men det tager jeg som en fed udfordring, understreger Noah Watt.

Teamkammerat Christian Rasmussen har ligeledes holdt formen ved lige. Det er noget, som det unge talent er kendt for at tage sig god tid til, men det er nu ikke den fysiske træning, som københavneren brænder for.

– Pausen er gået med en masse fysisk træning, så jeg føler mig hundrede procent klar til weekenden. Selvfølgelig er det fedt med fysisk træning. Det styrker kroppen og klarer hjernen. Men det er jo at køre ræs jeg elsker, og jeg kan godt mærke, at der er gået lang tid siden sidst. Jeg glæder mig helt vildt, lyder det fra en motiveret Christian Rasmussen.


(Foto: Dennis Risager)

– Jeg føler, at både jeg som kører, men også os alle som team har forbedret os. Vi har fået rettet op på nogle ting siden sidst, så jeg føler vi har en god chance for at køre ud og hente topresultater. Vejrudsigten ser interessant ud. Der kan meget vel komme regn, men det er kun spændende og endnu en fed udfordring.

Tredje afdeling af Danish Thundersport Championship samt anden afdeling af Formel 4 Danish Championship kan følges live på TV 2 SPORT søndag fra kl. 12.00.

Tidsplan – Ring Djursland

Lørdag 10. juni
Kl. 09.15 – Kvalifikation (Formel 4)
Kl. 11.25 – Træning #1 (DTC)
Kl. 14.15 – Træning #2 (DTC)
Kl. 14.50 – Løb 1 (Formel 4)
Kl. 16.35 – Kvalifikation (DTC)

Søndag 11. juni
Kl. 09.55 – Shakedown (DTC)
Kl. 10.10 – Warmup (DTC)
Kl. 10.25 – Løb 2 (Formel 4)
Kl. 12.00 – Kvalifikationsheat 1 (DTC)
Kl. 14.45 – Løb 3 (Formel 4)
Kl. 15.10 – Gridshow (DTC)
Kl. 15.30 – Løb 2 (DTC
Kl. 16.25 – Finale (DTC)

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Noah Watt
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - DTC
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Formel 4 DK
  •