Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

4, 3, 2, .. Sejrs-Sulten Schandorff har talt ned til Ring Djursland

DTC 
08/06/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFrederik Schandorff tog fra Classic Race Aarhus som toer i finalen og toer i mesterskabet efter en weekend med stærk og sikker kørsel på den svære bybane. Undervejs leverede han en masterclass i sublim og hurtig bil-kontrol, når konkurrenterne ikke kan holde kontrollen over deres egne biler. Mønstret siger 4, 3, 2, .. og peger dermed imod sejr(e) ved næste løb i DTC-serien på Ring Djursland 10. og 11. juni.
 

Aarhus var en god weekend
Der var tydeligvis mere fart i bilen end den syvende startposition som Schandorff klarede i kvalifikationen. Det var en svær kvalifikation med tørvejr, regn og tørvejr igen. Specielt gennem Marselisborg Skoven er det nærmest umuligt at gætte det rigtige tidspunkt at skifte til tørvejrsdæk. Regnen lander på træernes blade og først derefter finder den vejbelægningen. Dette, lagt sammen med at skoven blokerer solens direkte varme, gør at det tager noget længere tid for banen at blive tør nok til tørvejrsdæk. Alligevel var det en optimistisk Schandorff, der noterede sig at bilen havde den helt rigtige følelse og der var mere fart at finde.


Frederik Schandorff vil først over stregen næste weekend på Ring Djursland

Første heat klarede Schandorff sig op på fjerdepladsen. Med en startposition i andet heat som femte, sluttede han treer. I begyndelsen af heat 3, blev det en smule kontroversielt da en konkurrent måtte bruge både sine egne bremser og hele Schandorff’s bil for at få styr på sin racer. De følgende 3 sekunder kan kun beskrives som overordentlig sublim bil-kontrol og ekvilibrisme fra Schandorffs side. Puffet Schandorff modtog, bragte hans racer på tværs af køreretningen. Det er temmelig svært at forestille sig hvor hårdt Schandorff har haft fat i rattet og trampet i pedalerne for at vride og tvinge raceren tilbage på korrekt kurs. Det skete på rekordtid, så han samtidig undgik flere overhalinger end fra den ”let påtrængende” konkurrent. Sportslighed havde nok givet Schandorff pladsen tilbage, da han var komplet uforskyldt i episoden.

Han sluttede toer, og slog på vejen banerekorden i Aarhus; en rekord, der i de døende minutter blev taget tilbage af Jan Magnussen. Schandorff kan med stolthed kigge tilbage på en weekend med flotte resultater og et team der for alvor gav sig for hinanden. Mekanikere på tværs af alle tre biler hjalp til da det gjaldt, for at hjælpe en teamkollega med en smadret racer. Hele teamet gav sig fuldt ud, og Schandorff ligeså, gennem hele weekenden. Schandorff og Team LM Racing står i det hele taget som årets store oplevelse i DTC.


Uhørt højt niveau af kørsel fra Schandorff reddede bilen ud af påkørslens spin

Vi fangede Schandorff, der havde flg. kommentar: ”Det er et enormt privilegium at få lov til at ræse på Aarhus’ gader med 220 km/t, og jeg tog fra Classic Race Aarhus med absolut godkendte resultater og følelsen af at have fundet farten i bilen igen. Det var super fedt at få lidt anerkendelse fra TV som feltets bedste starter, det mener vi faktisk er fortjent” siger Schandorff med sit velkendte charmerende grin. ”Selvom der kun er kørt seks ud af i alt 21 heats er det fedt at ligge toer i mesterskabet. Det giver teamet og jeg et boost til kampen i sæsonen, og jeg har aldrig oplevet så god stemning i et team. I forhold til sidste år har vi allerede nu et solidt udgangspunkt til at gøre det godt i mesterskabskampen.

Samtidig skal det heller ikke være nogen hemmelighed at jeg er rigtig sulten efter sejre. Team LM Racing viste med al tydelighed at vi står 100% sammen og alle vil give sig fuldt ud for at opnå det sidste skridt op ad skamlen. Resultaterne i Aarhus var 4, 3, 2, .. så vi fortsætter bare den række. Ring Djursland kan kun komme for langsomt.”

Der kan sagtens være noget om snakken. Frederik Schandorff var i centrum for begivenhederne på Ring Djursland sidste år; en bane han mestrer som få, og hvor han også har snuppet banerekorder, bl.a. fra Kevin Magnussen i Formel Ford – og det med næsten et halvt sekund, hvilket er rigtig meget på en bare 1,750km bane.

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • Ring Djursland
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  • 11/06/17 - Ring Djursland - DTC
  •