Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen kører i Detroit og på Le Mans i samme weekend

SportsCar
Championship 

01/06/17 

Christina Nielsen får travlt i den kommende weekend. Lørdag deltager hun i femte afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab, der afvikles i gaderne i Detroit.
Straks efter løbet skal hun med en flyver, der tager hende til Le Mans i Frankrig, hvor hun søndag skal deltage i den officielle test forud for 24 timers løbet, der afvikles 17.-18. juni.
 

Weekenden er samtidig starten på seks travle uger, hvor Christina udover Le Mans og Le Mans test, skal køre tre afdelinger af IMSA mesterskabet, alt sammen i en Ferrari 488 GT3 og en Ferrari 488 GTE fra Scuderia Corsa.

Ved løbet i Detroit skal Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan forsvare deres nuværende anden plads i GTD klassen i IMSA mesterskabet. Den førende Mercedes AMG GT3 med Jeroen Bleekemolen og Ben Keating har vist sig stærk i år med sejre i tre af de fire første afdelinger. Nielsen og Balzan har også leveret stærke præstationer med tre podieplaceringer og måske den ujævne bybane i Detroit, kan byde på en mulighed for at tage sæsonens første sejr. 15 GTD biler stiller til start i feltet på 28 biler, der denne gang ikke får deltagelse af GTLM klassen, hvor Jan Magnussen normalt deltager.

”Det bliver en travl periode, jeg starter på i denne weekend” fortæller Christina Nielsen. ”Om seks uger er jeg halvvejs gennem IMSA mesterskabet og Le Mans er afviklet. Men det bliver dejligt, med masser af fedt ræs. Det starter allerede i weekenden med masser af ræs. Jeg har haft gode resultater på banen i Detroit, med podieplaceringer på banen de sidste to år, både med Aston Martin og Ferrari, så jeg glæder mig meget til at køre der igen. Banen er meget ujævn og med mure banen rundt, kræver det et godt setup på bilen, hvis man skal kunne presse den. Men vi er et stærkt team og jeg er sikker på, at vi nok skal være konkurrencedygtige. Straks efter løbet lørdag, skal jeg flytte fokus og tænke Le Mans. Vi tager direkte til lufthavnen, hvor jeg stiger på en flyver, der tager mig til Le Mans, så jeg kan deltage med Scuderia Corsa i den officielle Le Mans testdag”.

Løbet på bybanen i Detroit varer 1 time 40 minutter og afvikles lørdag kl. 18.30 dansk tid. Løbet kan følges live på imsa.tv eller på IMSA’s App.

Christina Nielsen Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Alessandro Balzan
  • Christina Nielsen
  • Detroit
  • 03/06/17 - Detroit - SportsCar Championship
  •