Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Marco Gersager i spidsen efter hektisk DM-rally

DM Rally 
30/05/17 

Marco Gersager, Rødovre, og co-driver Jeannette Kvick, Slagelse, var spændt hårdt for, da han i weekenden fortsatte med at samle point til Danmarksmesterskabet i rally for Gruppe E-biler og til sejren i den importørstøttede Opel Corsa OPC Cup.
 

- Opgøret blev tæt, men det var et godt rally og vi er stadig med i toppen. Vi fører med et enkelt point foran Michael Broberg fra Låsby i OPC Cup og er på andenpladsen i Gruppe E, hvor forskellen mellem de tre førende biler er inden for fem point, fastslog Marco Gersager efter årets anden DM-runde, der blev kørt på den jydske Juelsminde-halvø.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Kampen om topplaceringerne var tæt og de fire hold, som kører i ens Opel Corsa OPC-biler skiftedes til at brillere. Meget afhang af optimalt dækvalg, teamwork i cockpittet og effektivt arbejde i løbets servicepauser.

Marco Gersager og Jeannette Kvick var hurtigst på rallyets første og sidste hastighedsprøve og næsthurtigst på tre andre og tredjehurtigst på andre tre prøver. Opgøret endte med et pointtillæg, som konsoliderede deres føring i OPC-Cuppen og sikrede dem andenpladsen i E-gruppens Top 3.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Men det holdt hårdt
Ifølge co-driver Jeannette Kvick var det også tæt på at gå for stærkt. På de to første af ialt 11 hastighedsprøver i det godt 270 kilometer lange Juelsminde Rally satsede Marco hårdt på at etablere et forspring til rivalerne.

- På den første prøve var der et øjeblik, da forberedte mig på, at bilen ville rulle rundt. Heldigvis fik Marco kontrol over bilen, så der skete ikke noget. Og på den følgende prøve var der kørt meget grus ud på vejen, så da havde vi et andet stakåndet øjeblik, fortalte Jeannette Kvick efterfølgende.


Marco Gersager
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Rallyet blev afviklet i strålende vejr, men solen var så hård ved nogle af vejene, at asfalten på en af løbets 12 hastighedsprøver blev så blød og opkørt, at man besluttede at aflyse den.

- Vi havde ellers bestemt os for at satse maksimalt netop på den prøve, da den skulle køres som ”Power Stage“ med mulighed for at opnå ekstra point, men alligevel er vi tilfredse med slutresultatet, tilføjede Kvick.

Marco Gersagers næste start er uafklaret, da han har solgt den Renault Clio Maxi, som har været kørt i rallysprint.

- Men i pausen frem til årets tredje DM-rally i Slagelse den 8. september vil jeg nok køre noget minirally for at vedligeholde formen, fastslog Marco Gersager.


Jeannette Kvick
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  • Marco Gersager
  • Juelsminde
  • 27/05/17 - Juelsminde - DM Rally - DM
  •