F4 NEZ

To podieplaceringer til Christian Lundgaard i Rusland

F4 NEZ
28/05/17

Det blev til to podieplaceringer for Christian Lundgaard, da han deltog i anden afdeling af Formula 4 NEZ Championship, der blev afviklet på Smolensk Ring i Rusland. I en weekend, hvor Formel 4 raceren ikke fungerede optimalt for Christian Lundgaard og hans team MP Motorsport, lykkedes det alligevel den kun 15-årige dansker at køre et par topresultater hjem i de tre løb.

I den første kvalifikation, der afgør startplaceringerne til løb et og to, blev Christian Lundgaard fanget af røde flag og fik ikke nogle frie omgange, hvilket gav beskedne startplaceringer som nummer 4 og 7 til de to første løb. Anden kvalifikation var bedre og Christian var kun 1/1000 sekund fra Pole Position, men måtte tage til tage med anden startposition.

I første løb fik Christian kørt sig fra fjerde startpostion til andenpladsen og gode point til mesterskabet. I andet løb kæmpede kun 15-årige Lundgaard med manglende topfart og han kørte i mål i sjette position. Problemet fortsatte i løb tre, men her kunne han forsvare sig mod angreb bagfra og kørte i mål på endnu en podieplacering, da han passerede målstregen i tredje position.

”Generelt var det en god weekend” sagde Christian Lundgaard efter løbet. ”Vi fik point i alle løb i en weekend, hvor vi havde lidt problemer. Løb et gav det maksimale udbytte med en andenplads fra fjerde startposition. Løb to var helt ærligt noget lort, jeg manglede power og topfart, men fik igen point på kontoen. I sidste løb fik jeg en skidt start, men det gjorde de andre heldigvis også. Desværre låser jeg mine forhjul i sving to og mister en placering, men jeg kunne holde tredjepladsen til mål. Lige nu tjekker vi bilen for at se, hvorfor vi mangler topfart, så jeg er sikker på, at vi vender stærkt tilbage i næste weekend”.

Næste løb for Christian Lundgaard afvikles på Ahvenisto i Finland i næste weekend, 2.-4. juni.