ADAC Formel 4

Første sejr for Nicklas Nielsen i nyt team - Op- og nedture for Frederik Vesti

04/05/17

I 2017 sæsonen af ADAC Formel 4 deltager to kørere fra Danmark. Ud over sidste års juniormester Nicklas Nielsen der deltager hos US Racing, stiller Fredrik Vesti op for Amersfoort Racing. Mens Nicklas Nielsen kunne sikre sig en sejr og en andenplads i de tre første løb, blev det en weekend med op- og nedture for Frederik Vesti.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

#27 – Nicklas Nielsen
For sidste års juniormester Nicklas Nielsen, startede weekenden som en succes, hos US Racing der ledes af ingen ringere end Ralf Schumacher. Ved kvalifikationen sikrede han sig anden startposition til det første løb lørdag, og en poleposition til søndagens løb. Et optimalt udgangspunkt til sæsonens første løbs-weekend.

Allerede fra starten af sæsonens første løb, trådte Nicklas Nielsen i karakter overfor sine konkurrenter, og overfog føringen, som han suverænt holdt gennem en stor del af løbet. Men så satte finnen Juri Yips et angreb ind, og det lykkedes man at overvælde Nicklas kort før afslutningen på løbet, og Nicklas Nielsen måtte nøjes med andenpladsen på podiet.

Det andet løb startede lørdag eftermiddag. Det lykkedes desværre ikke Nicklas Nielsen at udnytte sin pole og mistede et par placeringer. Men kort før slutningen af første omgang, blev det røde flag rejst, og feltet blev sendt tilbage til det oprindelige lineup. Den chance lod Nicklas ikke gå fra sig, og han holdt først føringen efter genstart bag safety car, og gav aldrig føringen fra sig, gennem det 30 minutter lange løb. Dermed kunne han tage den første sejr i 2017 til det nye hold.

Tredje løb blev startet søndag morgen. Opstillingen på grid var har den omvendte af rækkefølgen fra første løb. Dermed skulle Nicklas startede fra niende position. Selv om Nicklas Nielsen kæmpede hårdt for at forbedre sin placering, gjorde flere perioder med safety-car det meget vanskelige at overhale, og han sluttede på 9. pladsen, med vigtige point til mesterskabet.

"Jeg forventede, at det vil blive svært. I kvalifikationen, var afstanden allerede minimal. Ved det første løb fangede jeg en ideel start, men mod slutningen kunne jeg ikke holde tempoet, så det blev kun til en anden plads. I det andet løb gik det som ved første løb. Jeg var kun meget hurtig og kunne oparbejde mig et forspring. I sidste ende var det så igen tæt. Det var sjovt at måle mig med Felipe (Drugovich). Vi var holdkammerater i den foregående sæson. Jeg er selvfølgelig enormt glad med sejren. En stor tak for den til mit hold. Løb 3 blev selvfølgelig ikke optimal med en 9. position. Trods alt var jeg i stand til at sikre mig vigtige point til mesterskabet!", sagde Nicklas Nielsen efter weekendens løb.

#2 – Frederik Vesti
I modsætning til Nicklas Nielsen, havde den kun 15 årige Frederik Vesti sin debut i ADAC Formel 4, hvor han kører for Amersfoort Racing.

I kvalifikationen til første løb, sikrede Vesti sig en 14. startposition, og en 15. til andet løb.

Det blev dermed ikke nogen nem opgave, da han måtte kæmpe sig op fra midt i feltet. Under første løb lykkedes det ham at forsvare sin udgangsposition og sluttede løbet på en 14. plads. I andet løb gik det ikke så godt. Frederik var involveret i et slagsmål og måtte trække sig tilbage før tid efter femte omgang.

I det tredje løb startede Frederik igen fra en 14. plads og sluttede også her løbet på samme position.

Om tre uger køres løbene 4, 5 og 6 i ADAC Formel 4. Fra den 19. til den 21. maj 2017, gæster junior-formel-serien Euro Speedway Lausitz, sammen med ADAC GT Masters og DTM.