Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

”A day at the races”

Classic Race
Aarhus 

24/05/17 

Classic Race Aarhus, den perfekte Le Mans “warm up”
Gennem godt og vel et kvart århundrede (26 år og 27 ræs), har jeg sammen med to gode venner (CJ og BSV) besøgt en større fransk provinsby et par hundrede kilometer sydøst for Paris. Byen er i hvert fald kendt for en ting:
Det årlige 24 timers løb… hvis tvivl hedder byen Le Mans.
 

Som nævnt er vi tre gutter (tosser !??), som troligt drager sydpå midt i juni. I år havde ingen af os endnu været til nogen form for race (bortset fra det vi ser i lænestolen), så derfor var ”Classic Race Aarhus” en gylden mulighed for lige at ”banke rusten af” !!

Vi blev enige om, at mødes lørdag… der var nok ikke så mange tilskuere og dermed god plads! Vi ”stemplede ind” ved hovedindgangen kl. 9.40 og så var det jo bare lige at parkere, ”no problem”, for et par år siden var vi der på løbsdagen søndag og parkerede 75 meter fra indgangen. Det var nok ikke helt OK denne gang, alle de biler der hold på vejen ( og det er et industriområde !!) havde en gul hilsen (parkeringsbøde) i viskeren !! Så efter lidt ”frem og tilbage” på nærliggende arealer, fulgte vi skiltene med ”publikumsparkering” og blev endelig placeret sådan cirka tæt på Sverige!!


Jan Magnussen
(Foto: Ulrik Them Poulsen)

Nå vi slap da for bøde og fandt vores ”trediemand” Benny som var ”fløjet ind” (han er flymekanikker) fra Brovst. Vi kiggede lige lidt på de mange fine biler, men var fast besluttede på at se DTM Classics og blev i hvert fald ikke skuffede…bare lyden ! Efter forskellige klassers kvalifikation kom vi til DTC-kval og præcis der begyndte det at regne !! Ikke meget men nok til lidt panik, alle var vist monteret med slicks, men hurtigt blev der pittet og på med regndæk, så stoppede regnen og så blev der ”pittet” igen! Inden 2017 løbet var Jan Magnussen ”King of Strandvejen”! BigMag havde vundet alle DTC-løb ved CRAA, men det blev der lavet om på. Jan var ”kun” to´er i kvalen og i Aarhus er overhaling næsten ”forbudt”, så pole-setter den regerende mester Kasper H. Jensen kørte en flot start-mål sejr hjem foran Big Mag og en flot kørende Michelle Gatting !!

Herefter et par fine løb med ”Kampf der Zwerge” (en tysk serie for ”små” (Zwerge/dværge) biler som Austin/Morris Mini, Simca 1100, Fiat Abarth, Hillman Imp, Lada og ikke mindst NSU.) Derefter HKH Prins Joachim på banen i 65-klassen.

Det blev tid til en tur i Mindeparken (midt i banen), her er noget for alle !! Ta´en tur på ”Goodlook Street”, her er mange sjove butikker, dancehall ( med 50´er musik) udstillinger, mange bilmærke-klubber og, og… det er ”must see” !!

Efter ”A walk in the Park” var vi tilbage til det vigtige: race eller i hvert fald træning/ kvalifikation. Vi havde tribunebilletter til dagen, men det var lidt en kamp at få plads (det lykkedes dog senere !!). Vi fandt et godt spot ”ved hegnet” og ventede spændt på det højt profilerede ”Legends of Speed”: Formel 1, Le Mans, CanAm…. Tjaa der var da Claus Berthelsen i Lola-Ferrari´en og tyske Axel Pilz i en fin gammel 1965 Cooper F1, en gammel Lola F5000 twoseater, en enkelt CanAm Lars Rolners (i øvrigt godt lydende Lola T162), en udefinerbar flok biler hvoraf nogle som nok aldrig har været under 2500 kilometer fra Le Mans: Marcos, Dodge Viper,TVR Griffith, AC Cobra, Mercedes 300 SLR…og en ex-Kris Nissen F3 (!!), dertil en JPS Lotus der trods påmonterede dækvarmere hele weekenden aldrig kom på banen ( jeg har hørt hvorfor, men med trusler om sagsanlæg.. skal jeg undlade mere!) Det var suverænt weekendens STØRSTE skuffelse!! For få år siden var der en meget flot samling Formel 1, dertil en del ægte Gr. C Le Mans-biler og andet godt!
Her skal der godt nok ”strammes op” !!

Trods denne skuffelse var den en rigtig god dag, men igen-igen blev dagen skæmmet af alt for meget Safety-Car… det er en naturlig følge at ”bybane-race” (kontant afregning ved betonblokken!), men når træning/ kval/ løb kun er sat til 13 minutter går der for lang tid med oprydning /SC-car.

I år var der MC-opvisning på programmet. Vi var forbi de stolte racere og husker at jeg som stor knægt var imponeret af Kreidlers 50 ccm. racere. Dem var der heldigvis en ”håndfuld” af og de var sjove/hurtige. MC-folkene var hyggelige og imødekommede (det er de fleste heldigvis til CRAA) Mange flotte MC´er.

Vi blev selvfølgelig til ”den bitre ende” og så fra vores ”hårdt tilkæmpede” tribuneplads noget godt race til slut. Det blev trods lidt kedelige uheld og ”lidt meget SC” en kanon dag… Nu er vi sgu klar til vores 27. Le Mans tur … og CRAA ”We´ll be back” !!

Om søndagen fik CRAA da det ”blå stempel” da HKH Margrethe II besøgte løbet… SÅDAN !!

Them

Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •