Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Det danske svar på Jim Bamber

Diverse 
29/01/03 

44-årig fynbo karikerer Jason Watt og andre racerkørere
Jason Watt, Herlev, fik en helt specielt hyldest, da han ved Jyllands-Ringen Motorsports præmiefest i efteråret modtog en karikatur af sig selv, siddende bag rattet af sin sølvgrå 307er fra Peugeot Statoil Motorsport. Manden bag karikaturen var Ulrik Them Poulsen, hvis tegninger mange vil kende fra Formel 1 Club Denmarks hjemmeside.
 


Ulrik Them Poulsen og Jan Magnussen.
(Foto: DTC-Net.dk)

"Tegningen er ment som en hyldest til Jason, og det jeg ville have frem var Hva´ så drenge ... så I røgen?" forklarer den 44-årige odenseaner, som tegnede motivet fredag aften inden sidste års DTC-finale.


(Grafik: Ulrik Them Poulsen / DTC-Net.dk)

"Motivet skulle bruges til tryk på to T-shirts. Én til Martin på 12 år, som er søn af en af mine venner og stor Jason Watt-fan. Han fik T-shirten, da Jason strøg over målstregen som DTC-mester. Den anden T-shirt var til Jason, og Martin fik lov at gå ind i Peugeot Motorsports telt og aflevere den til ham. På ryggen var der trykt i guld Jason Watt 2002 DTC-mester og et stort 1-tal."

Ulrik Them Poulsen selv er også en stor Watt-fan, og han har bl.a. set ham køre både i DTM/ITC-serien og i den internationale Formel 3000-serie. Men motorsportsinteressen blev allerede skabt tilbage i 1967, da hans far tog ham med til Grand Prixet på Jyllands-Ringen, og siden da er interessen blot blev større og større. Efter folkeskolen tog han en EFG-uddannelse indenfor den grafiske linie, og senere er han blevet udlært som dekoratør og skiltemaler. I dag driver han han et firma sammen med sin søster, hvor de laver kopiopgaver, layout, skilte, bilreklamer og . tegninger.


(Grafik: Ulrik Them Poulsen / DTC-Net.dk)

"Mine første motorsportskarikaturer lavede jeg midt i 80erne til Nelson Piquet Supporters Club´s klubblad, men så lå tegneriet stille i en del år. Det tog for alvor fart, da jeg begyndte at tegne for Formula 1 Club Denmark til klub T-shirts og i klubbens blad Pit & Grid," fortæller den fynske tegner, som også har løst opgaver for DTC-esset Jan Magnussen, Roskilde, DTC-ekspertkommentatoren Tom Kristensen, Monaco, og rallymandskabet Jens Mulvad/Niels Jørgen Iversen, Holstebro/Viborg.

"Interessen for at tegne motorsportskarikaturer kommer fra udenlandske motorsportsblade, bl.a. Autosprint fra Italien og Autosport fra England," siger Ulrik Them Poulsen.

Netop Autosports karikaturer vil mange nikke genkendende til. Det er den britiske tegner Jim Bamber, der hver uge spidder specielt Formel 1-cirkusset, og ligesom Bamber gør det, har Ulrik Them Poulsen også valgt at tegne racerkørerne iført hjelm.

"Der er nok to gode grunde til, at racerkørere altid tegnes iført hjelm," ræsonnerer han. "Mange fans genkender kørerne på hjelmdesignet, f.eks. er det i Formel 1 meget nemmere at genkende en bestemt kører på hjelmen frem for de meget små, næsten usynlige numre, som bilerne har i vore dage. Den anden grund er, at det er meget nemmere at tegne en hjelm end en god karikatur! Det forholder sig anderledes med politikere, for dem genkender man jo på udseendet."

Men selv om Jason Watt & co. derfor optræder iført hjelm, så begrænser det ikke tegnerens mulighed for at vise deres sindstilstand.


(Grafik: Ulrik Them Poulsen / DTC-Net.dk)

"Den sansemæssige tilstand viser man nemmest, hvis man tegner øjnene i hjelmen, som jeg og Jim Bamber gør. Man ser ofte i vittighedstegninger, at øjnene viser vrede, glæde, sorg og forbløffelse," slutter Ulrik Them Poulsen.