Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen øgede DTC-føringen til Classic Race Aarhus

DTC 
23/05/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet lykkedes ikke for Jan Magnussen at genvinde Classic Race Aarhus, men alligevel var der grund til smil: En anden- og en tredjeplads øgede nemlig føringen i DTC-mesterskabet, og en fantomtid i finalen udløste ny banerekord. Teamkammerat Michael Markussen sluttede firer og kørte sig godt frem det tætte mesterskab.
 

Classic Race Aarhus blev ikke den fuldstændige succes for Jan Magnussen og Magnussen Racing Experience, som siden 2013 har vundet alle DTC-løb i den jyske hovedstad. Alligevel kunne den tredobbelte DTC-mester tage hjem med to podieresultarer og en øget mesterskabsføring. Magnussens teamkammerat, Michael Markussen, fik en hård start på weekenden med straf i kvalifikationen, men formåede, på trods af den snævre bybane, at blande sig helt i toppen.


(Foto: Denner Photo)

Magnussen: Havde ønsket flere point
– Først og fremmest var det en fornøjelse at være tilbage i Aarhus. Det er årets smukkeste løb, og med masser af solskin og mange tusinde glade fans er svært ikke at nyde Det er klart, at jeg havde ønsket mig mere af weekenden rent pointmæssigt, men så heldige var vi ikke i år, lyder det fra Jan Magnussen.

Efter at have været hurtigste mand i alle træninger, kæmpede Jan Magnussen for en førsteplads i kvalifikationen som blev afviklet på både regn- og tørvejrsdæk lørdag. Magnussen havde stadig bedste tid, da målflaget kom ud, men på allersidste omgang blev BAUHAUS-bilen hæmmet af trafik. En trafik, som konkurrenten lige bag ham, Kasper H. Jensen, formåede at undgå, hvilket sikrede ham den hurtigste omgangstid.

Jan Magnussen startede således toer i første kvalifikationsheat, og beholdt sin startposition frem til målflaget, da det lykkedes Kasper H. Jensen at bestride førstepladsen. Magnussen startede dermed syver i andet kvalifikationsheat (da reglerne foreskriver, at de otte hurtigste biler fra første heat starter i omvendt rækkefølge), men måtte efter at have kæmpet sig et par positioner frem fortrække til pitten med et punkteret dæk og slutte på en skuffende 15. plads.

– Jeg ramte uheldigvis en samling i betonklodserne, hvilket huggede et stykke af fælgen og skar dækket op. Det er desværre risikoen, når man kører så tæt op ad murene, som vi gør, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Denner Photo)

De to placeringer gav Magnussen en startposition som nummer syv til weekendens afgørende finale, hvor der således lå en større opgave foran teamejeren, hvis han skulle gøre sig forhåbninger om at ende på podiet. Den snævre bybane levner ikke megen plads til hverken overhalinger eller fejl, men alligevel formåede Jan Magnussen på imponerende vis at køre sig helt frem til en tredjeplads samt blive registreret for endnu en banerekord på stopuret. En indsats, som skabte stor jubel blandt tilskuerne og de mange gæster fra weekendens hovedsponsor, BAUHAUS.

– Det var utroligt vigtigt, at jeg fik kørt mig op i finalen. Det betyder, at jeg kan beholde min førsteplads i mesterskabet, endda med en bedre føring end før. Samtidig var det fedt at mærke, at jeg stadig føler mig hjemme i Aarhus' gader. Det var ikke uden kamp i år, og stort tillykke til Lasse Sørensen, som tog sejren. Det er en fed sejr, men den er naturligvis kun til låns...


(Foto: Denner Photo)

Markussen: Glad for årets første sejr
Teamkammerat Michael Markussen fik en hård start på Classic Race Aarhus med skuffende kvalifikationstid tillagt en straf for at ramme en afmærkning på vej ud af pitten. Straffen sendte Markussen helt ned på en startplacering som nummer 15, men det tog ikke modet fra det unge racertalent.


(Foto: Denner Photo)

– Det blev en spændende weekend, som bestemt ikke startede optimalt, men hvor vi alligevel kan tage tilfredse hjem. Efter den hårde straf i kvalifikationen fik jeg kørt mig frem til en ottendeplads i første kvalifikationsheat, hvilket gav mig en rigtig god startplacering som etter i andet heat. Her formåede jeg at beholde min føring og tage sæsonens første sejr, hvilket jeg naturligvis er enormt glad for, lyder det fra Michael Markussen.

De to resultater udløste en startplacering som nummer fire i weekendens finaleheat, hvor Markussen havnede i en duel med sin teamkammerat, Jan Magnussen. Kampen blev dog kortvarig, da Magnussen slap forbi på sin vej til tredjepladsen. Både Magnussen og Markussen kunne gå fra finalen med point på kontoen og en øget føring i det tætte DTC-mesterskab. Her holder Jan Magnussen en førsteplads med 107 point, mens Michael Markussen er fremme på en fjerdeplads med 82 point.


(Foto: Denner Photo)

Næste opgave for Magnussen og Markussen i Danish Thundersport Championship bliver den 10.-11. juni på Ring Djursland. Inden da skal Jan Magnussen på opgave for Corvette Racing i Frankrig, hvor den officielle Le Mans-test finder sted den 4. juli.

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •