Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 5

En blandet fornøjelse, men i det store hele tilfreds

Formel 5 
20/05/17 

– Aske Nygaard Bramming
Efter en noget våd optakt til første løbsweekend, med masser af regn på Jyllandsringen, så Aske frem til at få mere forårsagtige forhold og frem for alt, tør asfalt. Selvom han jo ikke havde kørt langsomt på træningsdagen, er det nu alligevel federe at køre i tørvejr. Og det blev tørvejr!
 


(Foto: Photo-Graphic.dk)

Til tidtagningen lørdag var det dog som om der stadig var lidt der skulle justeres for at få samspillet mellem bil og kører til at virke 100%. Det betød at Aske havde svært ved at finde det rigtige greb i banen, og han kunne ikke rigtigt finde det optimale flow, rundt på den teknisk krævende bane. Alligevel kørte han ind som P3 på sin første officielle tidtagning i Formel 5. Godkendt!

Til heat 1 var Aske med fremme fra starten. Men da han netop havde gjort klar til overhaling af Jonas Lindhard, på P2, begyndte bilen at sætte ud. Problemet udviklede sig, og efter 5 omgange valgte Aske at stoppe sin deltagelse i heatet, og køre i pit. Det viste sig at det var en kortslutning i elsystemet der fik bilen til at sætte ud. Ærgerligt, og ikke mindst fordi det betød at startplaceringen nu var P10 til heat 2.

Nå, men der var ikke andet at gøre end at spænde hjelmen godt, og få kørerhandskerne trukket godt på plads, og så tage kampen op. Og det gjorde han, i den grad. Fra P10 på gridden arbejdede Aske sig langsomt op igennem feltet. Kun Martin Harritz voldte ham lidt problemer, men med 3 omgange igen lå han på en flot P3 ud af de 12 startende biler. Rigtig flot heat af den unge københavner, og en understregning af at Aske er en man skal holde øje med i fremtiden.

Det 3. og sidste heat skulle jo så være der hvor Aske viste alle at han var opgaven voksen. Og med en fantastisk start, gav han da også venner og familie en masse sommerfugle i maven. For en perfekt start sendt ham op, lige i ryggen af den førende Casper T. Hansen. Og efter 3 omgange fik han held til at smutte forbi Casper og lægge sig flot på P1. Glæden var stor på tribunen. Men den varede kort. For kun 3 omgange som den forreste blev det til, inden bilen igen begyndte at sætte ud. Aske kæmpede bravt, men måtte desværre afgive to placeringer inden slutflaget. Det betød endnu en P3. Lidt skuffende efter den flotte kørsel.

Men I store træk har weekenden været tilfredsstillende, og meget lærerig. Så nu ser Aske frem til næste afdeling på Ring Djursland d. 10-11. Juni. Ses vi? – mon ikke!

Formel 5 Danmark
Dan Knudsen


Læs mere om:
  • Aske Nygaard Bramming
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Formel 5
  •