Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 5

High Speed Rookie

Formel 5 
20/05/17 

– Casper T. Hansen
Endnu en rookie i klassen. Og denne rookie er der ualmindelig meget fart på. Casper T. Hansen er navnet – og han gjorde rent bord ved sæsonens første mesterskabsafdeling. 3 sejre ud af 3 mulige er noget der indgyder respekt. Caspers optakt har været ganske fin. Han har haft alle muligheder for at forberede sig optimalt. Gode sponsorer i ryggen, og en stor mængde testomgange i bilen. Og sammen med et godt forløb med kørercoachen, så kunne forberedelserne ikke gøres bedre. Og Casper kvitterede på fornemste vis.
 


(Foto: Photo-Graphic.dk)

Testdagene op til løbsweekenden gav ellers en enkelt tur i sandkassen, så voldsom, at flere overvejede om Casper var i færd med at starte et entreprenørfirma. For der var sand alle vegne, selv bag visiret på hjelmen. Men Casper fik styr på bilen, og viste vejen for resten af feltet. I lang tid lå han faktisk foran Formel 4 bilerne.

Og farten blev taget med ind i tidtagningen, hvor Casper var så hurtig at han satte den næstbedste tid af alle i det blandede Formel 4 og Formel 5 felt. Det betød at man hen over natten besluttede at lave forskudt start. Om det skyldes frygt for at Casper også skulle stjæle fokus fra Formel 4, er uvist, men det var Casper også ligeglad med. Og selvom han var ret nervøs før sin første rigtige start i en formelbil, så gav han den bare max gas fra starten af heat 1. Og selvom der var 20 sekunders forsinkelse endte han alligevel ud med at indhente halvdelen af Formel 4 feltet inden målflaget. En understregning af, at forarbejdet er gjort godt og at talentet ikke kan fornægtes. Og samtidig en præstation der gav dybe panderynker hos Formel 4, der allerede havde spillet sit kort med begrænsning af Formel 5.

Da jeg rullede op til den hvide linje og stoppede føltes det som om jeg holdte der i en evighed – jeg så de fem røde lys tænde en efter en og så gik starten. Heat 2 var en gentagelse af heat 1, med en sikker start, og et godt flow i bilen. Og selvom Jonas aldrig kom tæt nok på til en overhaling, så var afstanden kun 6 sekunder ved målflaget. Det skyldtes for størstedelen at teamet havde forsøgt med en ny strategi for at få dækkene til at holde bedre. Og strategien lykkedes fint. Endnu en komfortabel heatsejr.

I heat 3 var der mere at kæmpe for. Da starten gik, var der en bil der ikke kom afsted, og det medførte safetycar. Og det medførte en uheldig situation, der gav Aske Bramming Nygaard mulighed for at smutte forbi. Men klog og velovervejet kørsel bragte Casper i en position til at tage P1 tilbage på 7. omgang. Den holdt han til mål, og scorede dermed et flot hattrick på sin første løbsweekend. Super flot præstation, der dog lægger presset over på de unge skuldre. Nu er Casper ham som alle vil slå. Men kan de det…?

Formel 5 Danmark
Dan Knudsen


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Formel 5
  •