Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

F4 NEZ

Christian Lundgaard klar til forsinket debut på russisk Grand Prix bane

F4 NEZ 
19/05/17 

Med tre ugers forsinkelse starter Christian Lundgaards Formel 4 sæson i den kommende weekend. Den kun 15-årige teenager, der er tilknyttet som juniorkører til Renaults Formel 1 team, skulle have startet Formel 4 sæsonen for tre uger siden på Grand Prix banen i Sochi, samtidig med at Formel 1 gæstede den russiske bane. Men uoverensstemmelser mellem den russiske bank SMP, der er seriesponsor for Formula 4 NEZ Championship, og Formel 1’s amerikanske indehavere betød, at løbet blev aflyst i sidste øjeblik.
 

Løbet på den hurtige bybane i Sochi bliver Christian Lundgaards første racerløb i formelbiler, da han de seneste 8 år har kørt gokart, hvilket blandt andet indbragte en europamesterskabstitel. Christian stiller til start for hollandske MP Motorsport, der udover 4 biler i Formel 4 også har biler med i GP2 og Formel Renault 2.0.


(Foto: James Moy)

I alt 20 kørere med drømmen om Formel 1 stiller til start i SMP Formula 4 NEZ Championship. Christian Lundgaard er eneste danske kører og han kommer til at køre mod et felt af kørere, hvor flere har et par års erfaring med Formel 4 og kender flere af banerne i forvejen. Men det afskrækker ikke det unge danske talent, der blandt andet har forberedt sig hos Renaults Formel 1 team, hvor han har kørt Sochi banen i simulator.

”Jeg føler mig godt forberedt og glæder mig til at komme i gang med sæsonen” fortæller Christian Lundgaard inden afrejsen til Rusland. ”Ventetiden har været lang, men det har så betydet, at jeg har besøgt både MP Motorsport og Renaults F1 team flere gange, hvor jeg har været i simulator og lavet fysisk træning. Jeg kører selvfølgelig for at komme øverst på podiet, men jeg har også set, at flere af mine konkurrenter starter med en masse erfaring fra tidligere år. Så mit største mål fra første løb bliver, at lære så meget som overhovedet muligt, så jeg står stærkt rustet til de kommende løb, hvor vi nu kører de tre næste weekender i træk”.

Konkurrenter med mere erfaring end Christian bliver ikke eneste udfordring. Vejrudsigten lover regn hele weekenden. ”Jeg har lige set vejrudsigten og det ser ud til, at vi får regn fra det øjeblik vi ankommer, til vi rejser hjem igen. Jeg har kun 20 sekunders erfaring i regnvejr med den her bil, da en konkurrents crash stoppede testen på det tidspunkt, hvor det regnede. Men jeg har altid været hurtig i regnvejr, så når lige jeg har vænnet mig til bilen i regnvejr på den hurtige bane, så forventer jeg at være konkurrencedygtig”.

FIA’s NEZ mesterskab er et nordeuropæisk mesterskab, North European Zone, der modsat andre Formel 4 mesterskaber ikke kun køres nationalt, men afvikles på tværs af grænser. Serien afvikles over 7 weekender, med 3 løb per weekend.

19.-21. maj, Sochi Autodrom (RUS)
26.-28. maj, Smolensk (RUS)
2.-4. juni, Ahvenisto (FIN)
30. juni-2. juli, Parnu (EST)
14.-15. juli, Moscow (RUS)
19.-20. august, Moscow (RUS)
20.-22. oktober, Assen (NED)

Første løb på Sochi, der afvikles over 25 minutter + 1 omgang, afvikles fredag kl. 17.15 dansk tid. Løb 2, der afvikles over 18 minutter + 1 omgang, køres lørdag kl. 12.50 og senere samme dag kl. 15.50 afvikles løb 3 over 25 minutter + 1 omgang.

Læs mere om serien her www.smpf4championship.com

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Sochi
  • 20/05/17 - Sochi - F4 NEZ
  •      ASETEK SIMSPORTS