Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

DTC-rookie er klar til udfordringerne ved Classic Race Aarhus

DTC 
18/05/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSydvestjyden Christian Sørensen leverede en uventet overraskelse, da den tidligere karting-frontrunner i foråret kunne afsløre, at 2017 byder på en debut i Danmarks skrappeste asfaltbane-klasse: MASCOT Danish Thundersport Championship (DTC).
 

- Gennem karting-årene nåede jeg både at blive tysk mester, vice-verdensmester samt nr. 3 i Europamesterskabet, oplyser Christian Sørensen. - 12 år i den skrappe karting-fight sluttede i 2014, og umiddelbart var det ikke muligt at komme i gang med bil-banerace.

- Christian har jo vist gode evner som karting-chauffør, supplerer far Erik Sørensen. – Derfor har vi sonderet mulighederne for at komme med i MASCOT DTC-serien, og her faldt brikkerne pludselig på plads med et racing-sæde i topteamet: STARK Racing / MASSIVE MOTORSPORT.


Christian Sørensen scorede en flot debut i MASCOT DTC

Teamchef er den flerdobbelte DTC-mester: Casper Elgaard, og herudover får Christian Sørensen støtte/konkurrence af: Kasper H. Jensen (DTC-vinder 2016), Kris Nissen og rookien: Nikolaj Kandborg.

-  Under fronthjelmen ligger en 5,7 liters V8-motor med en ydelse på 445 HK, fortsætter Christian Sørensen. - Der sker virkelig noget, når man trykker på speederen. Ved DM-premieren på FDM Jyllandsringen havde nok lidt for meget respekt for raceren under tidtagningen og i det første kvalifikationsheat. Her blev slutresultatet en 16. plads.

- En MASCOT DTC-løbsweekend køres over 2 kvali-heat samt en finale, supplerer Erik Sørensen. - I det andet kvali-heat bremsede Christian noget senere ind i svingene, hvilket gav ham en betydelig forbedret race craft. Han rykkede således frem til en ellever over målstregen.


Tilskuer-interessen er stor for at komme tæt på kørerne i MASCOT DTC, og Christian Sørensen fik udleveret mange autografkort ved grid-showet

Finale-heatet blev en god oplevelse for Christian Sørensen, som havde nogle tætte dyster med den rutinerede Kris Nissen.

- Kris Nissen startede med at køre internationalt race længe før der var tænkt på mig, konkluderer Christian Sørensen med et glimt i øjet. - Jeg fik ham overhalet en enkelt gang i finalen, men han fik hurtigt bremset sig tilbage igen. Alt i alt var jeg godt tilfreds med slutresultatet som nr. 12. Herved blev bedste rookie (førsteårs-deltager) i DM-premieren og samtidig ligger jeg toer i mesterskabet for de unge kørere.


Omgangstiderne blev bedre og bedre for Christian Sørensen i premiere-weekenden på FDM Jyllandsringen

- Christian lærte en hel masse omkring MASCOT DTC-motorløbet, forklarer Erik Sørensen. - Kørerne er ofte deres egen skrappeste kritiker, og han har spottet flere detaljer, som forbedres til den næste afdeling i løbsserien. Den går i luften på den spektakulære bybane ved Classic Race Aarhus (CRAA) i løbsweekenden: 20.-21. maj.

Sydvestjyden kender lidt til rundbanen, hvor deltagerne ikke har den store mulighed for at træne på forhånd: - Sidste år deltog jeg i et opvisningsløb på asfalten i det sydlige Århus. For det første kørte vi ikke med fuld power, og jeg havde ”kun” 81 HK til rådighed i min Formel FDM Sport-racer. Jeg har haft god hjælp af løbssimulatoren hos STARK Racing / MASSIVE MOTORSPORT, hvor man psykologisk kan vænne sig til flowet i rundbanen.


Sørensen scorede sin første pokal i MASCOT DTC for sin føring i rookie-mesterskabet
(Foto: Ole Mørk, Midtjysk Foto)

Racingteam Christian Sørensen

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •