Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Bjerrum Motorsport: Sejr til en hurtig Ford

Rally 
18/05/17 

GPS’en kunne denne søndag morgen fortælle, at destinationen var Ringe, så Bjerrum Motorsport måtte tidlig ud af kassen, og afsted mod det fynske, en lang tur, men turen var det hele værd.
 

Fra Struer til Ringe, det kræver kaffe, morgenmad og så en god gang mandehørm undervejs, og vupti, så fortæller GPS’en at destinationen er nået, i godt selskab forsvinder tidsfornemmelsen.

Vejret hjemmefra var ikke noget at råbe hurra for, men på Fyn ventede sol, tørvejr,og en enkelt solsort som sikkert nynnede på fynsk, - velkommen til Motorsportshop Rally Sprintet i Ringe.

Prøven havde Lars Bjerrum/Hjerm og Henning Kristensen/Gudum stiftet bekendtskab med før, dog kun som SS 1 og 2, da prøven blev vendt efter middagspausen, så var det en helt ny prøve for de to herrer i Puma’en, så alle sving blev studeret nøje under hver gennemkørsel, så Lars igennem Hennings noter, var så forberedt som muligt på vejens finurlige forløb.

Prøven i Ringe er lidt speciel, på den fede måde, da den kombinerer det bedste fra vejene i et industriområde, med kørsel på offentlig veje omkring industriområdet, her er der alt, ujævn asfalt, og alverdens svingkombinationer, en prøve som kræver sin mand, eller nærmere to!

Den ujævne asfalt satte Lars Bjerrum’s evner bag rattet på flere prøver, da nedbremsning fra høj fart, ned af en bakke, på udjævn asfalt, til en chikane med blå tønder med vand i, kræver konsekvens i brug af bremsepedalen, fortidig brug heraf koster sekunder, for sent brug af bremsepedalen, kunne koste et utidigt møde med de blå tønder, og så måske tidlig exit, så Lars bremsede sent, men med en margen, så GPS’en i servicevogne kunne hvile til alle fire heat var vel overstået.

Vejret var fantastisk, prøven ligeså, og tilskuerne nød lige som rallykørerne, det dejlige vejr. Ved pausen havde Lars kun ros tilovers overfor hans ’sorte guld’ – dækkene, Pirelli dækkene bed godt i den fynske asfalt, dæk er ofte forskellen imellem en sejr, og lige ved, men den krasbørstige Ford Puma Kit Car og Pirelli dækkene er et makkerskab, som Lars har stor tiltro til, og efter sidste kørte meter, så kunne Lars og Henning lykønske hinanden, med en klassesejr, men modsat Thisted, hvor de var med i toppen af det generelle klassement, så nøjedes de i Ringe med den samlede 11. plads, prøven i Ringe tilgodeså biler med ’Kurt kan lide kubik’ under hjelmen.

Der var dog stor tilfredshed i Bjerrum Motorsport med dagens indsat og udbytte, nu skal Puma’en lige serviceres og have lidt nye sliddele, så er både bil og mandskab skal til næste udfordring/oplevelse, vi ses derude til løbene.

Allan POST


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: