Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
18/05/17 

Når anden afdeling af ADACs mesterskabsserier køres den kommende weekend på Lausitzring er flere danskere til start. I Formel 4 er Nicklas Nielsen og Frederik Vesti klar.
Førstnævnte indtager en samlet andenplads efter første runde.
I ADAC GT Master er Nicolai Sylvest igen til start for AMG Zakspeed.
 

Lundgaard får debut
Renault-junior Christian Lundgaard får sin debut i formelsport, når den unge østjyde den kommende weekend er til start i NEZ Formula 4 Championship for hollandske MP Motorsport. Det sker på Grand Prix banen i Sochi, Rusland. 20 deltagere fra ni nationer er til start.
Læs mere på smpf4championship.com

Klassisk gadeløb i Pau
Casper Røes er til start i tredje runde af det franske Formel 4 mesterskab. Det sker på den krævende bybane i Pau.

DSK på Barmosen
Mere end 70 kørere er klar til anden afdeling af Dansk Super Kart, når det denne weekend går løs på Barmosen Gokartbane, hvor Sydsjællands Automobil Klub er værter.

Siden sidst

Uheldig afslutning for Kevin
Kevin Magnussen måtte tage til takke med en placering som nr. 14 i det spanske Formel 1 Grand Prix. Efter en lovende kvalifikation lå den 23-årige dansker længe lå til points i løbet, men et mindre sammenstød med en konkurrent resulterede i en punktering og et nødvendigt ekstra pitstop. Ligeledes på banen i Barcelona fik Mikkel O. Pedersen en fin start i Porsche Super Cup-serien. Det blev til en 12. og 15. plads og dermed point blandt 31 startende Cup-biler.

Blancpain Endurance GT med to danskere
Anden afdeling af Blancpain Endurance GT Series blev kørt på Silverstone med to unge danskere til start. I Pro-klassen blev Mikkel Jensen og holdkammerater hos Walkenhorst Motorsport (BMW M6) nr. 18 generelt, og i Pro/Am sluttede Dennis Lind og medkørere på sjettepladsen (nr. 27 generelt) for Lamborghini-teamet Raton. Der var 55 biler til start.

God danskerdag i ELMS
Danskerne markerede sig stærkt da anden afdeling af den Europæiske Le Mans Serie blev kørt på Monza. Nicki Thiim og holdkammeraterne Hankey/Yolus hos TF Sport besatte andenpladsen i GT-klassen (Aston Martin), og fører i den samlede stilling.
I klassen LMP2 kom danske High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen i mål på tredjepladsen, og er også nr. 3 i den samlede stilling. Endelig scorede Morten Dons og holdkammerater et enkelt point for tiendepladsen i LMP3.

Linnemann EM-toer
Ulrik Linnemann måtte tage til takke med sjettepladsen i finalen af anden afdeling af EM Rallycross Super 1600, grundet en knækket trækaksel. Danskeren havde ellers været godt kørende med bl.a. sejr i semifinalen.
Løbet blev kørt i Belgien, og Linnemann er nu toer i EM-stillingen.

Skjellerup straffet
Oliver Skjellerup kørte over målstregen på en flot tredjeplads i finalen af første afdeling af CIK Academy mesterskabet for juniorer. Desværre fik Oliver efterfølgende en tidsstraf og gled ned på 15. pladsen. Der køres tre afdelinger af mesterskabet.