Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Victor Conrad - en dansker på vej frem i Asien

Diverse 
17/05/17 

At være yngste deltager i et løb, er ikke en ny oplevelse for Victor Conrad Spliid Jensen, der som kun 16 årig skal deltage i Toyota Vios One Make Race, ved gadeløb i Phuket, Thailand. Victor Conrad startede først med gokart i 2014, men da han først kom i gang, blev det til flere dages træning hver uge, på Løvelbanen.
 

I 2015 blev det til 2 til 3 dages træning hver uge, hvor Victor kørte Løvelbanen tynd. I efteråret 2015, hvor det regnede og var koldt, lærte Victor kunsten at køre i regnvejr på den smukke bane ved Løvel, med de mange sving. Det blev til over 40 timers træning i regnvejr, bare i efteråret 2015.

Victor opnåede også en andenplads i klubmesterskabet i Løvel i 2015.

I 2016 ville Victor prøve kræfter med at køre gokart løb, så Victor startede i Junior hvor han kæmpede sig stille og roligt op til at ligge i top-10. Efter 5 måneder i Junior klassen valgte Victor at gå op i Senior klassen, da han var blevet 15 år.

Her kom Victor ret hurtig efter det og tog ved Rotax Max Challenge Skærbæk sin første RMC sejr i Senior klassen, samt 2 andenpladser i de efterfølgende løb.

Victor rejste i oktober 2016 til Thailand og startede i international skole, og han fortsatte naturligvis med at gokart, med så stor succes, at han nu ligger nr. 2 i det samlede Rotax mesterskab i Thailand i Senior klassen. I 2016 og hen til februar 2017 var Kasper Larsen personlig træner for Victor. En af årsagerne til at Victor har lært så meget på så kort tid, er at Kasper har deltaget i alle Victors træninger i 2016 og lært ham en masse på kort tid.

Victor begyndte i starten af april at køre Supershifter, der er den hurtigste gokart man kan køre lige nu. Det er en 175 ccm, der har 50 hk og 6 gear.

Samtidig er Victor begyndt at køre bil. Han har lavet en aftale med Toyota, om at køre Toyota One Make Vios Race, som er meget stort i Asien. Der kommer typisk 200.000 til 300.000 tilskuere til løbene, der samtidigt bliver sendt live ud på flere tv kanaler i Asien, blandt andet på en af de mest sete sportskanaler.

Den 8. og 9. maj deltog Victor i Asien Championship i Supershifter på Sepang banen i Malaysia, som den yngste der nogensinde har deltaget i Supershifter.

Her skulle Victor møde formel-kørere og GT kørere der bruger Supershifter som træning. En Supershifter accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,4 sekunder og kan køre op til 180 km/t - samme hastighed som F3 racerne.

Victor vandt en heat sejr og opnåede en pole til pre-finalen. Han blev kørt af banen i finalen på 7. omgang, men tog kampen op og kørte sig op på en fjerde plads.

Næste løb for Victor foregår igen i en bil, ved Toyota One Make Race, hvor Victor er yngste deltager. Der er 26 biler til start, og der køres 6 løb. Det ene løb er på bane - de andre er gadeløb, hvor man lukker den indre by af og kører ræs.

Den 9. til 11. juni skal Victor køre sit første streetrace i Phuket, Thailand, i en Toyota Vios. Toyota styrer løbet hvor alle biler er ens. De 5 første i løbet får sin bil skilt ad efter løbet, for at man kan sikre sig at alle biler er ens. Der er store pengepræmier ved løbene, samt ekstrem stor medie dækning.

Den samlede vinder af de 6 løb, får en bil i førstepræmie.

JCJ


Læs mere om:
  • Victor Conrad Spliid Jensen
  •