Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC på 'Ringen' i solskin

Youngtimer 
17/05/17 

YoungtimerYTCC leverede flot ræs på FDM Jyllandsringen, med solen bagende nedover banen.
Ved den anden afdeling af årets mesterskab var 46 mandskaber klar til start, hvilket var en god håndfuld mere end til åbningsløbet weekenden inden.
 

YTCC køres som altid i 3 forskellige Divisioner, hvor bilerne er delt op efter vægt/effekt. De hurtigste i Division 1, næsthurtigste i Division 2 og de ”langsomste” i Division 3, selvom der nu bliver givet pænt meget gas i alle 3 Divisioner.

Lørdag formiddag var Division 1 de første på banen til deres tidtagning. Brian Mikkelsen var den hurtigste mand i BMW E46 M3, efterfulgt af Tommy Dam Kieffer i BMW e36 JHP, Sebastian Petersen i Toyota Supra og Dan Pedersen i Volvo S60 T5R kom herefter.


Ole Knudsen har godt med fart på i Division 3. Kommer der mon snart en heatsejr?
(Foto: JJ Media)

Omkring middagstid var det blevet tid til Division 2 og 3’s samlede kvalifikation. Martin Sørensen i BMW 325 ti var hurtigste mand foran Kim Sørensen (ingen relation) i BMW E36 og Steffen Alsing Jørgensen i VW Polo GTI.

Michael Nymark var hurtigst i Division 3 i en BMW E30 318is, efterfulgt af Peder Skipper i en lignende BMW 318is og Kim Engelberg Olsen i VW Golf GTI.

Det var dog først i eftermiddagens heats, at der skulle deles point ud.

Youngtimer Touring Car Challenge Division 1 var igen først på banen. Brian Mikkelsen førte løbet an de første mange omgange, men så begyndte teknikken at drille på løbets allersidste omgang, hvorefter at Tommy Dam Kieffer kunne smutte forbi og tage sejren foran Dan Pedersen og Mick Søgaard. Søgaard havde præsteret en flot opkørsel fra 6. startposition, men han manglede lige et par sekunder op til Pedersen på 2. pladsen.


Ole Sondrup var hurtig i Division 2 i denne weekend, og selvom han havde lidt for travlt med at komme til målstregen i heat 3, ligger han stadig godt til i mesterskabet
(Foto: JJ Media)

Herefter var det tid til Division 2 og 3 heatet. Martin Sørensen var lidt for ivrig med at komme i gang med heatet og lavede en tyvstart, som dommerne takserede til en strafbane. Herefter overtog Kim Sørensen føringen og holdt den indtil målstregen. Den føring holdt dog desværre kun indtil Parc Ferme, hvor de tekniske kontrollanter fandt en overskridelse af vægt/effekt. Og selvom det er minimale afvigelser, er YTCC reglementet hårdt og kontakt – udelukket. Så det var meget ærgerligt for Kim Sørensen, og i stedet var det var det Steffen Alsing Jørgensen der blev dømt til sejrherre, foran Ole Sondrup og Henrik Have Jakobsen. Jakobsen havde haft et helt forrygende heat, hvor han fra 9. startposition stille og roligt overhalede konkurrenterne en efter en.

I Division 3 holdt Michael Nymark skansen i front af feltet, mens Kenneth Engelberg Olsen og Mickey Mikkelsen fulgte efter.


Mick Søgaard kender efterhånden Division 1 BMW’en ret godt, og det kan man også se på heatresultaterne og mesterskabsstillingen.
(Foto: JJ Media)

Det er hurtigste omgang i foregående heat der afgør startplaceringer til heat 2 og 3, så Michael Nymark startede igen fra Pole Position – faktisk som nummer 5 i det blandede Division 2 og 3 felt! Han fik dog en dårlig start, og blev faktisk overhalet af Kenneth Engelberg Olsen. Der gik dog kun til anden omgang inden at Nymark var i føring igen, og den bibeholdt han helt til målflaget. Mickey Mikkelsen kørte sig, på trods af en strafbane for tyvstart, til en 2. plads foran Ole Knudsen på 3. pladsen. Kenneth Engelberg Olsen måtte desværre udgå midt i heatet, og vendte ikke tilbage til asfalten mere i weekenden.

I Division 2 startede Steffen Alsing Jørgensen fra Pole Position, og opgav ikke den position på noget tidspunkt. Bag ham var der til gengæld masser af kamp, hvor Ole Sondrup, Søren Anker, Martin Sørensen og Henrik Have Jakobsen kæmpede om podiepladserne. Det blev dog Martin Sørensen, der kunne køre 2. pladsen hjem foran Ole Sondrup.


Der var pokal til Orla Iversen denne weekend i Division 3, i en af de fysisk største biler i YTCC
(Foto: JJ Media)

I Division 1 var der en fed kamp mellem Tommy Dam Kieffer og Sebastian Petersen. Petersen stak dog af og var allerede et godt stykke foran, da Kieffer desværre måtte udgå med en punktering 2 omgange før mål. Dermed snuppede Mick Søgaard fra 5. startposition andenpladsen, mens Bent Dyhre Hansen fik kørt sin BMW E36 M3 op fra 6. position til 3. ved målflaget.

I heat 3 blev det igen til en duel mellem Kieffer og Petersen. Med 3 omgange tilbage af heatet, går Kieffer i front og distancerer herefter Petersen med 5,5 sekunder ved målstregen. Mick Søgaard fik en rigtig dårlig første omgang, som han gennemførte på sidstepladsen. Herefter kørte han sig hele vejen tilbage gennem feltet og sluttede på en flot 3. plads.

En sådan præstation var ikke nødvendig for Martin Sørensen, der første Division 2’s sidste heat fra start til slut, efterfulgt af Steffen Alsing Jørgensen, som også holdt denne position hele heatet. Til gengæld var der en god kamp om 3. pladsen. Ole Sondrup lå til at køre den hjem indtil næstsidste omgang hvor han desværre fik sig forbremset for enden af langsiden og måtte slutte i sandkassen. I stedet blev det Henrik Have Jakobsen, der snuppede 3. pladsen.


Martin Sørensen føler sig godt til rette i sin til denne sæson nybyggede Division 2 BMW 325 ti.
(Foto: JJ Media)

I Division 3 sluttede Michael Nymark ud med at rydde bordet og tage weekendens 3. sejr. Ole Knudsen i den orange Peugeot 106 GTI kørte en fin 2. plads hjem, efter at have duelleret med Orla Iversen gennem store dele af heatet. Iversen fik en 3. plads kørt hjem i den sølvgrå BMW 523.

Weekendens resultater betyder at Mick Søgaard fører Division 1 med Tommy Dam Kieffer blot 3 point bag ham, og Sebastian Petersen yderligere 2 point bagude.

I Division 2 forsvarede Steffen Alsing Jørgensen føringen mens Martin Sørensen nu indtager andenpladsen, mens Ole Sondrup er 3’er.


Tommy Dam Kieffer indtager førstepladsen i Division 1, efter 2 heatsejre denne weekend.
(Foto: JJ Media)

Michael Søgaard fører ikke overraskende Division 3, mens Ole Knudsen ligger 2’er og Peder Skipper ligger 3’er, efter en weekend hvor han måtte udgå allerede i heat 1, og derved slet ikke fik nogen point på kontoen denne weekend.

Sæsonen er dog lang endnu, og den næste tællende afdeling for YTCC er 10.-11. juni på Ring Djursland.

Men 40 af bilerne er allerede på banen igen den kommende weekend, hvor CRAA køres mellem betonbanderne rundt om Mindeparken i Århus.

Tidsplanen for weekendens løb er følgende (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
9.15-9.35 Træning 1
15.20-15.40 Tidtagning

Lørdag
12.45-13.05 Heat 1

Søndag
8.45-9.05 Heat 2
17.45-18.05 Heat 3

Vi håber at en masse vil kigge forbi paddock området omkring Tangkrogen i løbet af weekenden.

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 07/05/17 - Jyllandsringen - Youngtimer
  •