Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Skuffelserne stod i kø på Monza

ELMS 
15/05/17 

Det blev ikke til den håbede oprejsning efter sæsonstarten på Silverstone, da Morten Dons og RLR Msport deltog i anden afdeling af European Le Mans Series (ELMS) på F1-banen Monza i det nordlige Milano i weekenden. På trods af stærke takter i de indledende træninger, vendte heldet sig igen ryggen til teamet under det fire timer lange løb.
 

Først var teamets danske kører nødt til at tage en nødrute igennem første sving, da en bagfrakommende bil ellers havde torpederet den hvide Ligier JS P3. Det kostede et par placeringer, der ellers blev vundet da starten gik - noget, som senere blev takseret som en tyvstart.


(Foto: Xynamic.com)

- Det var på ingen måde en tilfredsstillende start på løbet. Løbsledelsen tildelte mig en drive-through-straf for tyvstart, selvom jeg ikke helt er enig i deres vurdering, fortæller Morten Dons, som startede løbet fra 11. pladsen.

- Da jeg nåede ned til første sving, som er banens absolut langsommeste, hvor vi er helt nede i første gear med meget lav hastighed, kom en konkurrent bagfra med ret høj hastighed og dykkede indenom. Det så jeg heldigvis, og jeg havde fra starten placeret mig så jeg kunne undgå sådan en kollision, så jeg valgte at køre den lange vej udenom for at undgå en påkørsel.


(Foto: Xynamic.com)

Manøvren kostede en del placeringer, som en noget frustreret dansker brugte resten af sin tid bag rattet på at indhente. Efter en times kørsel kunne Morten da også overdrage den 420 hestekræfter stærke LMP3-racer til sin medkører, canadiske John Farano, på en fornuftig ottendeplads.

Tilsammen præsterede Farano og britiske Alex Kapadia at køre en tiendeplads hjem i LMP3-klassen. For at undgå en kollision med en forankørende konkurrent, endte John Farano med selv at snurre en omgang, heldigvis uden nogen skade på bilen som følge af manøvren. Generelt er Morten Dons godt tilfreds med sine to medkørere:


(Foto: Xynamic.com)

- Alex er en dygtig racerkører, og vi lærer meget af hinanden. John, som jo er vores ‘gentleman driver’, er allerede nu begyndt at køre nogle ret flotte omgangstider, så alt i alt har vi et ret stærkt line-up. Lige nu virker det bare som om heldet ikke helt har været med os.

Mens der er godt to måneder til næste løb i ELMS-mesterskabet, gælder noget helt andet - og marginalt større - om en måned. Nemlig deltagelsen i Road to Le Mans-supportløbet under årets Le Mans-weekend. Her deltager RLR Msport med to biler, hvoraf den ene køres af Morten Dons og John Farano.


(Foto: Xynamic.com)

- Jeg glæder mig helt vildt. Chancen for at køre et løb på Le Mans-banen, hele stemningen dernede og ikke mindst alle de danske fans - det bliver nok årets vildeste weekend for mit vedkommende. Det bliver kæmpestort, og jeg håber at vi får besøg af en masse danske fans i løbet af weekenden, slutter Morten Dons.

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Monza
  • 14/05/17 - Monza - ELMS
  •