Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Pole til Morten Jespersen i afbrudt kvalifikation

Citroen DS3 Cup 
13/05/17 

Den mesterskabsførende Morten Jespersen kan åbne sæsonens norske løbsweekend i DS3 Cup fra pole position. Det står klart efter kvalifikationen på Vålerbanen, der blev afbrudt to gange, men undervejs var en spændende, skandinavisk duel.
 


Morten Jespersen fik med pole position et perfekt udgangspunkt for lørdagens løb på Vålerbanen - hans første løb nogensinde på den norske bane.
(Foto: Niklas Majgaard/DS3Cup.dk)

Faktisk var nordjyden ikke hurtigst i begyndelsen - det var derimod hans nærmeste udfordrer, Jonas Lynge, samt svenske Filip Sandström. Den unge svensker viste det meste af fredagen, at han har solid fart på den norske bane, og det fortsatte blot i kvalifikationen. I begyndelsen lå Jonas Lynge til pole foran Sandström, men duellen blev midlertidigt afbrudt, da Kristian Moe Sætheren spandt af banen, og oprydningen afbrød kvalifikationen.


Svenske Filip Sandström har i den grad fundet melodien på Vålerbanen - en bane, han aldrig har været på før. Det gav tredjebedste tid.
(Foto: Niklas Majgaard/DS3Cup.dk)

Ny afbrydelse
Efter afbrydelsen fortsatte Lynge og Sandström med at finde tid, men også Heidi Frydenhaug meldte sig ind i kampen, og var oppe i tredjebedste tid. Med knap fem minutter igen fandt Morten Jespersen også melodien, og kørte hurtigst af alle, men Filip Sandström gav ikke op. Kort efter kørte han en tid, som var bare 0,004 sekund fra Jespersens.

I de døende minutter af kvalifikationen begyndte også Daniel Størkersen at køre hurtige tider. Nordmanden er debutant i DS3 Cup, og kørte sig helt op i andenbedste tid, men et stort sammenstød med Isac Aronsson på kvalifikationens sidste omgang betyder, at Størkersen næppe kommer til start i lørdagens heat.


Jonas Lynge var bedst i kvalifikationens begyndelse. Nordjyden starter fra fjerde position på Våler.
(Foto: Niklas Majgaard/DS3Cup.dk)

I stedet bliver det Morten Jespersen på pole position foran Filip Sandström og Jonas Lynge i 2. række. Mads Frederiksen og Jørgen Worthmann starter henholdsvis nummer fem og seks, mens Heidi Frydenhaug og Rune Staudt er nummer syv og otte. Erik Bertilsson og Kenn Bach lukker top 10 af.

Se det samlede resultat her:
http://www.amigoo.se/heat/32576

Insight Racing


Læs mere om:
  • Våler
  • 14/05/17 - Våler - Citroen DS3 Cup
  •