Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Stille sønderjyder giver den gas

Supertourisme 
12/05/17 

Det var på ingen måde en tilfældighed, at Ole Petersen fra Bredebro kom bedst fra start i den ny OK MOBIL 1 DST-sæson blandt de fire kørere i Team Prego Racing, der også tæller 2016-mesteren Michel Nykjær, Næstved, Martin Vedel, Odense og Tommy Laugesen, Silkeborg. Den stille sønderjyde var ganske enkelt den, der havde forberedt sig bedst.
 

Bil nr. 97 er ombygget fra turbo til V6, og i optakten til sæsonåbningen var Ole Petersen bestemt ikke altid gode venner med den nye motor. Og faktisk var der på et tidspunkt overvejelser om, at han ville tilbage til turbo-udgaven. Det blev ved overvejelserne. Ikke mindst til stor lettelse for mekanikerne.

De kom så alligevel på overarbejde, da de mellem to heat var tvunget til at skifte gearkasse, hvis Ole Petersen skulle fortsætte i løbet. Det lykkedes, og den unge gut, der på alle måder bakkes op af sine forældre, fik vist, at han virkelig kan give den gas.

Han er også suverænt den, der har kørt de fleste omgange i forberedelserne op til sæsonåbningen. Blandt andet var han også med i en træningslejr i Frankrig. Det er den flid, der gjorde ham til den hurtigste i Prego-teamet hen over weekenden.

Ole Petersen er det mest efterspurgte hadeobjekt i superklassen, hvor han ofte bliver beskyldt for at spærre for andre og være skyld i sammenstød. Men det er væsentligt at notere sig, at han altså ikke er hverken værre eller bedre end de øvrige i feltet i dommernes øjne.

På Padborg Park viste han flere gange, at han virkelig kan give den gas og køre noget godt race, og det er det, han skal vise i weekenden på Ring Djursland. Meget tyder på, at Ole Petersen igen i år vil være at finde i top-5.

Blandt de fire i Team Prego Racing var det fynboen Martin Vedel, Odense, der var den største skuffelse i Åbningsløbet. Det har han gjort noget ved. Martin Vedel har både teknisk og mentalt forberedt sig godt til mødet med Ring Djursland. Hans ambitioner er også til mere end middelmådighed. Det er også nu, han skal vise, hvad han er til.

Dansk Supertourisme
Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Ole Petersen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - Supertourisme
  •