Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen vil have revanche i Texas

SportsCar
Championship 

05/05/17 

Efter et katastrofalt nederlag i Long Beach er Jan Magnussen og Antonio Garcia sultne efter revanche, når det går løs med fjerde afdeling af IMSA-serien på Circuit of the Americas i Texas lørdag aften dansk tid.
 

Corvette Racing har fået en god start på sæsonen med to sejre ud af tre mulige. Mens Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller triumferede i 12-timersløbet på Sebring i marts, var det dog teamkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner, som tog pokalen i Long Beach efter en katastrofal afslutning, hvor den førende Antonio Garcia blev fanget af havarerede biler i sidste sving.

– Long Beach var svær at sluge, men vi har lagt episoden bag os og fokuserer nu på weekendens opgave i Texas. Pointmæssigt befinder vi os i en meget bedre situation end sidste år, og vi har tidligere taget sejren her, lyder de fra Jan Magnussen.

Det to timer og 40 minutter lange løb afvikles på kalenderens nyeste og mest moderne racerbane. Circuit Of The Americas i Austin blev taget i brug i 2012 og lægger desuden asfalt til det eneste Formel 1-løb i USA.

– Sammenlignet med de andre baner er det et topmoderne anlæg med brede, åbne afkørselsarealer hvilket betyder, at du kan tage flere chancer, og det plejer at give en mere aggressiv kørsel. Vi vandt her tilbage i 2013, men det er fire år siden, så nu er det tid til en ny sejr.

Håber på lavere temperaturer

Hvor Texas-løbet de senere år er blevet afviklet i efteråret, hvor det typisk er gloende hedt med lufttemperaturer på over 40 grader, er løbet i år flyttet til den første og mere køligere halvdel af sæsonen. En klar fordel, mener Jan Magnussen, som sammen med Antonio Garcia holder en andenplads i GTLM-mesterskabet.

– Varmen har været en udfordring for os, og med lavere temperaturer vil vi opleve en bane, som er meget bedre egnet til os end det, vi har kæmpet med de senere år.

– Forhåbentlig kan vi bevare det gode momentum, og med en god strategi og et godt arbejde i pitlane, kan det blive endnu en fed weekend med Corvette Racing på podiet.

Også danske Christina Nielsen er klar til kamp i Texas. Den forsvarende mester stiller atter op i GTD-klassen i sin røde Ferrari sammen med sin italienske teamkammerat, Alessandro Balzan.

TIDSPLAN – ADVANCE AUTO PARTS SPORTSCAR SHOWDOWN

Fredag 5. maj
Kl. 8.55 (15.55 dansk tid) – Træning (60 min)
Kl. 12.30 (19.30 dansk tid) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 6. maj
Kl. 8.40 (15.40 dansk tid) – Warm Up (20 min)
Kl. 13.35 (20.35 dansk tid) – RACE (2 timer 40 min)

Jan Magnussen og Corvette Racing kan følges LIVE på Motors TV eller streames online via seriens eget website: www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Circuit of the Americas
  •