Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Svær debut i 24H Series for Insight Racing

24 Hours 
07/05/17 

Den nye Insight Racing Honda Civic TCR viste stor fart inden tekniske problemer kostede den videre deltagelse. Insight Racing fik i træningen og kvalifikationen vist god fart ved 24H Series-løbet på Paul Ricard, men materiellet holdt ikke hele vejen i løbet.
 

På startgridden blev massiv regn afløst af tæt tåge lige inden løbsstarten klokken 14.30 lørdag eftermiddag, og blev derfor startet under ekstra sikkerhedsprocedurer. Fra tredje startposition fik Martin Jensen en sikker start på løbet, og fulgte godt med de to forankørende, mens banen pludselig begyndte at tørre op og regndækkene blev slidt.

Efter en time kom Marcus Påverud bag rattet på en øjeblikkelig andenplads, og skrev samtidigt norsk motorsportshistorie. Den 16-årige Påverud blev nemlig seriens yngste kører, for ikke at tale om Norges suverænt yngste langdistancekører nogensinde. Påverud gjorde et fremragende stykke arbejde i sine første to timer i bilen, og kørte sig frem til føring i TCR-klassen.

Siden tog svenske Joakim Frid og senere den danske DTC-kører Frederik Schandorff over, og begge holdt bilen sikkert på banen i hurtige, stabile tider, selv om konkurrencen i TCR var hård hele vejen.

Toppakningen ødelagde løbet

Desværre begyndte den krævende franske bane at sætte sit præg på bilen. Efter godt seks timer begyndte bilens drivlinje at vibrere kraftigt. Det viste sig at være forårsaget af en trækaksel, som på rekordtid blev skiftet. Bilen var fortsat hurtig, og en del af den tabte tid blev hentet, men omkring klokken 23.00 lørdag aften, godt otte timer inde i løbet, var det slut. Toppakningen gik i stykker, og Martin Jensen måtte parkere bilen.

Citater:

Martin Jensen, holdejer: Alt i alt, så var det en god weekend for os. Vi vidste godt, at vi havde en stor opgave at løse her med en ny bil. Efter træningerne var vi konsekvent blandt de hurtigste, og vi har hele vejen vist, at vores Civic er en meget hurtig bil i denne klasse. Nu mangler vi lige den sidste stabilitet, og det skal vi løse i samarbejde med JAS Motorsport i den kommende tid.

Frederik Schandorff: - Det var en god oplevelse at køre her. Desværre fik jeg ikke så mange omgange i bilen som håbet, men den var hurtig, og jeg er godt tilfreds med den ene tørn, jeg nåede at tage i løbet.

Marcus Påverud: - Jeg har lært en masse over weekenden. Det er virkelig fedt at være den yngste kører i serien, og jeg har fået en masse gode erfaringer med mig til de kommende løb i bilen.

Joakim Frid: - Vi var hurtige og gjorde det godt på banen, så det var virkelig ærgerligt at udgå med tekniske problemer. Vi kørte alle fire stærkt, og bilen føltes virkelig god indtil motoren gik i stykker. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle hos Insight Racing og mine sponsorer for at gøre det her muligt!

Insight Racing


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Joakim Frid
  • Marcus Påverud
  • Martin Jensen
  • Insight Racing
  • Paul Ricard
  • 07/05/17 - Paul Ricard - 24 Hours
  •