Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Tredje podieplacering i træk til Christina Nielsen

SportsCar
Championship 

07/05/17 

For det tredje løb i træk kørte Christina Nielsen og hendes italienske makker Alessandro Balzan en podieplacering hjem, da de deltog i fjerde afdeling af de amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA.
 

I deres Ferrari 488 GT3 fra Scuderia Corsa kørte de et flot løb på Formel 1 banen Circuit of The Americas i Texas, hvor de fra tiende startposition kørte sig til en flot andenplads i GTD klassen.

Christina startede løbet i Ferrarien som nummer 10 af de 17 startende biler i GTD klassen. Tumult i starten i GTLM klassen, der forplantede sig ned i feltet, samt et par flotte overhalinger, bragte Christina op på syvende pladsen. Her lå hun en overgang involveret i en sjælden kamp, da hun lå i duel med en anden kvindelig kører, Kathrine Legge. I feltet af ellers kun mandlige kørere lå de to længe i en duel, hvor Christina flot afviste alle angreb, inden Legge dykkede indenom for enden af baglangsiden, men Christina svarede igen i udgangen af svinget og beholdt positionen.


Efter et flot pitstop og kørerskifte overtog Balzan Ferrarien i femte position. Herfra kørte han et stærkt løb, hvor han tog fuldt udbytte efter en periode med safetycar, hvor feltet var samlet. En efter en fik han overhalet konkurrenterne, men den førende bil var urørlig. Desværre for Nielsen og Balzan, så blev den førende bil kørt af Jeroen Bleekemolen og Ben Keating, de to samme kørere som Nielsen og Balzan kæmpede med på vej mod mesterskabet sidste år. I 2016 kørte Bleekemolen og Keating i Dodge Viper, men i år kører de i en af klassens nye biler, Mercedes AMG, og med sejren i Texas, har de nu vundet tre ud af de fire løb.

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for endnu en podieplacering, særligt når man tænker på vores udgangspunkt” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Vi har kæmpet med, at finde et godt setup på bilen og først efter warmup var vi nogenlunde tilfredse. Banen er efterhånden blev meget ujævn også i de hurtige sving og jeg synes, bilen havde svært ved at ”sætte sig” efter bumpene. Men jeg fik kørt et godt stint og gode tider, så jeg var tilfreds. Balzan følte sig dog langt mere tilpas i bilen end jeg gjorde og han og teamet leverede igen en super indsats. Det er selvfølgelig super ærgerligt, at det er vores konkurrenter til mesterskabet, der vinder igen, men de er urørlige i øjeblikket og leverer et godt stykke arbejde. Men vi kæmper videre for at få sæsonens første sejr i hus”.


Jan Magnussen vandt sammen med holdkammerat Antonio Garcia GTLM klassen.

Næste løb for Christina Nielsen er på bybanen i Detroit lørdag den 3. Juni.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Circuit of the Americas
  • 06/05/17 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •