Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

God sæsonstart til Schandorff - første pokal i hus

DTC 
04/05/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFrederik Schandorff leverede igen blændende starter og masser af ”race-craft” til Åbningsløbet på Jyllandsringen den 23. april. Det er nærmest ligegyldigt om Schandorff starter 1’er eller 2’er for i begge tilfælde plejer han at køre ud af første sving som nummer 1.
 

Frederik Schandorff stiller op til sin anden fulde sæson i DTC efter han for to år siden debuterede ved Classic Race Aarhus i 2015 sæsonen. Sidste år tog han U21 mesterskabet, og hverdagen for Danmarks bedste U21 racerkører er nu øgede forventninger fra alle sider. Den bare 20-årige mester har skabt masser af respekt omkring sine evner bag et rat og har etableret sig som en favorit blandt både teams, medier og publikum.

Schandorff fik fyret et par lynstarter af og var den ene af bare to kørere der formåede at skabe store forspring fra førstepladsen til resten af feltet. Alligevel var det ikke en helt tilfreds Schandorff, der tog fra Jyllands-ringen søndag aften.

”Bilen er hurtig og jeg er rigtig glad for teamet. Vi fungerer godt sammen og stemningen er god, men vi har mistet noget tid. Under testarbejdet kørte jeg bedre tider. Havde vi bragt dem med til Åbningsweekenden, ville jeg have været langt bedre placeret i kvalifikationen, med større muligheder gennem hele weekenden. Vi har noget arbejde foran os; jeg er sikker på vi kan finde op mod 0,5 sekund per omgang.” fortæller en alvorlig og fokuseret Schandorff.

DTC feltet er i 2017 tættere end i mange år. Bare 0,3 sekund skilte P8 fra P3 i kvalifikationen, og Frederik Schandorff befandt sig, irriterende nok, på den forkerte side af de 0,3 sekund.

I sæsonens allerførste heat er det altid vigtigt at undgå uheld og skader. Med kølig og velovervejet kørsel vekslede Schandorff den lidt risikable startposition som 8’er til en 7. plads. Dermed kunne han starte som 2’er i andet heat. Som omtalt, leverede han her en signatur lynstart og tog med vanlig overbevisning førstepladsen ud af sving et. Herefter lagde han i løbet af få omgange stor afstand til resten af feltet. Schandorffs forspring på over 2 sekunder forsvandt dog, da Safety Car kom på banen på 4. omgang.

Genstarten tog Schandorff igen, men på omgang 12 ud af 17 kunne han ikke modstå det voldsomme pres bagfra, og måtte tage målstregen med en absolut godkendt andenplads.

I heat 3 startede Schandorff treer, lige efter Mikkel C og Magnussen, og i sædvanlig stil eksekverede han starten og lå solidt som toer på vej ud af sving 1. Endnu en andenplads lå i kortene til Schandorff, men sådan skulle det dog ikke være. På 5. omgang måtte Schandorff på en brøkdel af et sekund vælge mellem at blive impliceret i uheld, eller lukke døren på klem. Heat 3 endte dermed på en, for Schandorff, irriterende fjerdeplads. Ret skal være ret, en tredjeplads i mesterskabet og endnu en U21 pokal må være et godkendt resultat fra Åbningsløbet. Alligevel lød det klart fra ingeniør, mekanikere og kører, at Team LM Racing i år ikke vil nøjes, så detektivarbejdet gik i gang allerede om tirsdagen efter Åbningsweekenden for at finde de manglende hundrededele per omgang.

Der meldes fra teamet, at de tester igen inden Classic Race Aarhus. Det er umådeligt spændende at se hvad de har fundet når vi når Aarhus.

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS