Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP får godkendt udvidelse af banen omkring Bellahøj Park

CHGP 
05/05/17 

CHGPKøbenhavns Kommune godkender udvidelse af banen til afvikling af det årlige Copenhagen Historic Grand Prix.
Racerbanen omkring Bellahøj Park kan efter kommunal godkendelse udvides til international længde.
Planen er et mesterskabstællende løb for historiske Formel 1-biler allerede i 2018.
 

Det er med stor glæde, at arrangørerne bag Copenhagen Historic Grand Prix i indeværende uge modtog godkendelse fra Københavns Kommune, til udvidelse af det eksisterende baneforløb omkring Bellahøj Park. Den knapt 2,4 km lange racerbane tages i brug første weekend i august, når Copenhagen Historic Grand Prix afholder den årligt tilbagevendende familiebegivenhed for klassisk motorløb i hjertet af København.


(Foto: Thomas Juel)

Siden 1996, hvor de historiske racermotorer for første gang kunne høres i Københavns gader, er den klassiske racerbegivenhed vokset i såvel deltagerantal som tilskuerantal. Siden starten på brostenene foran Christiansborg Slotsplads i 1996, over det nedlagte militærområde på Holmen, videre igennem Fælledparken og nu på Bellahøj Park, hvor Copenhagen Historic Grand Prix i 2017 for femte år i træk byder til fartfest, har eventen vist sin unikke karakter og er vokset betragteligt i størrelse.

Administrerende direktør for Copenhagen Historic Grand Prix, Jens Peter Lange udtaler: ”Det er med stor entusiasme, at vi har konstateret, at Borgerrepræsentationen og efterfølgende Teknik- og Miljøudvalget har godkendt vores anmodning om en baneforlængelse. En forlængelse af det eksisterende baneforløb betyder, at Copenhagen Historic Grand Prix fremadrettet har mulighed for at afholde motorløb af internationalt format og godkendelse.”

Det har længe været organisationens ønske at stille en arena med international format til rådighed for de mange Verdens- og Europamestre, som Danmark har opfostret i motorsporten, og med en udvidelse af banens nuværende længde til international standard, vil Copenhagen Historic Grand Prix have mulighed for at kunne tiltrække nye spændende løbsserier.

I støbeskeen er et mesterskabstællende løb i den europæiske serie for historiske Formel 1-biler, der også kører løbsafdelinger på store internationale motorsportsscener som Silverstone i England og Nürburgring i Tyskland.

”Dét, at Copenhagen Historic Grand Prix nu kan tilbyde en racerbane med internationale mål, åbner op for mange spændende tiltag og nye løbsklasser, der kan gæste sommerens arrangement. Sammenholdt med det nuværende program med flere historiske motorsportsklasser, og den danske MASCOT DTC-serie, hvor nye talenter kæmper med de bedste danske racerkørere, vil det være muligt at udvikle hele motorsportsarrangementet og derved tiltrække yderligere bevågenhed fra gæster og tilskuere”, slutter Jens Peter Lange.

Over de seneste år har Copenhagen Historic Grand Prix oplevet en markant stigning i tilskuerantallet med mere end 33.500 glade bilentusiaster på Bellahøj Park i 2016, og det – sammen med TV- og pressedækningen – giver København en unik og anderledes mulighed for at opnå stor synlighed som en visionær og kulturalsidig storby. Løb af international karakter vil yderligere forstærke denne effekt, når Europas motorsportsøjne rettes mod København.


(Foto: Porsche PR)

I organisationen bag Copenhagen Historic Grand Prix hersker der ikke tvivl om, at et samarbejde med lokalområdet har høj prioritet, hvorfor der er tilknyttet en fuldtids-medarbejder, hvis fokusområde er at have dialog med beboere og virksomheder i området. Baneudvidelsen af Bellahøj Park sker på en strækning, hvor generne for beboerne og trafikken er mindst mulige og det vurderes ikke, at ville blive påvirket yderligere.

CHGP

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/17 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS