Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Nicolai Sylvest havde farten, men ikke heldet

ADAC GT
Masters 

03/05/17 

Nicolai Sylvest var i weekenden til start på Motorsport Arena Oschersleben til første afdeling af den internationale tyske ADAC GT Masters Series for Mercedes AMG Team Zakspeed, hvor der deltog hele 28 biler til start fordelt på syv forskellige bilmærker.
 

At Nicolai Sylvest har sikret sig en fuld sæson i serien, skyldes de flotte præstationer, han leverede for netop AMG Team Zakspeed ved en række starter sidste år, og ved årets første mesterskabsløb viste han da også, at han har farten. Til gengæld havde han ikke heldet, for sammen med sin makker Nikolaj Rogivue blev det blot til en 21. og 13. plads i de to løb.

I træningerne viste den unge kører fra Jægerspris god speed, da han var den hurtigste af de fire mand, som kører i AMG Team Zakspeeds to Mercedes-racere. Tiden rakte til en placering som nummer 12 ud af de 28 tilmeldte biler, og han var ikke langt fra de forreste i feltet.

”Vi var desværre uheldige til den første tidtagning,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Min makker var under træningen kommer til at overhale en konkurrent under rødt flag, og vi skulle derfor rykkes ti pladser tilbage i forhold til den plads, vi ville kvalificere os til. Og som om det ikke var nok, ville bilen ikke starte. Det var en ledningsfejl og først med fire minutter igen, kunne Rogivue køre ud på banen. Men så kom der rødt flag med resultat, at vi skulle starte som nummer 28 og sidst!”


Nicolai Sylvest og hans makker Nikolaj Rogivue kort før starten

Nikolaj Rogivue startede i bilen og kørte de første 25 minutter af løbet, hvorefter han pittede og overlod den til Nicolai Sylvest, der kom tilbage på banen på en tiendeplads. Imidlertid var pitstoppet to tiendedele af et sekund for hurtigt, så holdet blev idømt en drive through-straf, og da Nicolai Sylvest havde gennemført den, lå han på en skuffende 24. plads. På det tidspunkt var han feltets hurtigste kører, og selvom han var langt efter feltet, lykkedes det ham dog at vinde tre placeringer inden det ternede flag.

Tidtagningen til weekendens andet løb var derimod langt mere perfekt, da det lykkedes det 19-årige Team Danmark-talent at presse bilen til det yderste og sætte niendehurtigste tid, kun tre tiendedele af et sekund fra top 3. Et godt resultat, da han havde flere fabrikskørere bag sig, mens teamets anden bil – med den tidligere mester – Luca Ludwig blot satte 15. hurtigste tid.

Til dette løb startede Nicolai Sylvest i Mercedesen, og starten forløb fint for ham. Han var i top 10, men blev presset af nogle hurtige Audi R8´ere bag sig. Hans hurtighed gjorde, at AMG Team Zakspeed valgte at lade ham blive så længe som muligt ude på banen, så først efter 34 minutter blev han kaldt i pit for at overlade bilen til Nikolaj Rogivue. Da schweizeren kom på banen, lå bilen nu som nummer seks.

”Det så godt ud, men Rogivue var presset bagfra og fik desværre lavet en kørefejl og bremsede for sent for enden af start-mål-langsiden, så han røg udenfor asfalten,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Da han kom tilbage på banen, var han nede på 18. pladsen, men fik kæmpet sig op på en 13. plads.”


Nicolai Sylvest var stærkt kørende ved årets første ADAC GT Masters-løb

”Det er selvfølgelig ærgerligt, når vi havde udsigt til et bedre resultat, men jeg vælger at tænke positivt og se fremad mod næste løb. Jeg føler virkelig, at jeg har fundet speeden, så med lidt held må vi kunne køre med blandt de forreste i feltet.”

Næste afdeling af ADAC GT Masters køres på Lausitzring lidt syd for Berlin i weekenden den 19.-21. maj og kan følges live på adac-gt-masters.de.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Oschersleben
  • 30/04/17 - Oschersleben - ADAC GT Masters
  •