Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Omotorsport kvart-mester i Yokohama 1600 Challenge

1600 Challenge 
03/05/17 

Omotorsport kan kalde sig for uofficiel kvart-mester i Yokohama 1600 Challenge.
Teamet med Brian Johannesen bag rattet indtager nemlig den aktuelle førsteplads i DIF Danmarksmesterskabet efter 2 ud af 8 afdelinger.
 

Den anden afdeling blev kørt på Padborg Park, hvor teamet fra Låsby har rigtig gode minder fra. 2 sejre og 2 Pole Positions gennem de seneste to år på banen. Så det var med store forventninger, da de drog til den Sønderjyske bane.

Træningen lørdag formiddag var ikke ret brugbar. Regnvejr henover natten og om morgenen havde gjort banen sjaskvåd, så der slet ikke var tvivl om at der skulle regndæk på den hvide og orange Suzuki Swift Sport med nummer 66 i ruden. Det blev til en yderst godkendt 3. hurtigste tid, selvom der ikke for alvor blev presset på. Vejrudsigten meldte nemlig at det var det eneste regn, der skulle komme i weekendens løb, og der var ingen grund til at risikere en unødig afkørsel i en træning, som alligevel ikke tæller.


(Foto: JJ Media)

Banen var tørret helt op, da bilerne igen skulle på banen kort før klokken 13 om eftermiddagen. Brian kunne dog godt mærke de 50kg succesballast som skulle køres med grundet resultaterne fra Åbningsløbet, så det rakte til 6. hurtigste tid, med ca. et halvt sekund til en 3. plads. Det var stadig et godkendt resultat.

Mekanikerne gik dog alligevel i gang med at se om de kunne finde lidt ekstra fart i bilen til morgendagens to løb, da der helt skulle masser af gode point på kontoen.

Søndag formiddag klokken 10.15 holdt Brian Johannesen klar og ventede på at de 5 røde lamper skulle gå ud – og da de gjorde det, var han hurtigt ude af startbåsen. Der gik ikke lang tid inden han var oppe på 3. pladsen, da han udnyttede to konkurrenter som havde lidt for travlt med hinanden. Dermed var weekendens første pokal kørt i hus, og teamet kunne fokusere på at få bilen gjort klar til heat 2.


(Foto: JJ Media)

Søndag eftermiddag kunne tilskuerne se Omotorsport’s Swift skyde af sted fra 6. startposition, og vandt den første placering allerede på første omgang. Midtvejs i heatet tilsmilede heldet teamet, da der kom Safety Car på banen. Det betød at hele feltet blev samlet igen, og Brian fik en ny mulighed for at angribe de forankørende. Løbet var kun lige givet frit igen, da han dykkede forbi manden på 4. pladsen, og herefter kunne forsvare denne placering, indtil målflaget.

De to gode placeringer gav masser af point på kontoen – faktisk så mange at teamet nu indtager førstepladsen i Yokohama 1600 Challenge mesterskabet.

Denne førsteplads er kommet i hus ved hjælp af stabil, men stadig hurtig kørsel fra Brians side, og et fantastisk stykke arbejde fra mekanikernes side, hvilket har sikret at bilen har kørt perfekt indtil videre i sæsonen.


(Foto: JJ Media)

Nu er der små 6 uger til næste løb køres på Ring Djursland. En bane der også bringer gode minder hos Brian Johannesen. Det var nemlig her at han stod på det generelle podie for første gang tilbage i 2014. Det var dengang han kørte i en hvid og orange Citroen Saxo VTS.

Og nå ja – de 50kg succesballast lader vi bare side i bilen til næste løb.

Vi ses på Djursland den 10.-11. juni.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Padborg Park
  • 30/04/17 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •