Porsche dobbelt sejr i sæsonens første løb

ADAC GT
Masters

02/05/17

Mathieu Jaminet (F) og Michael Ammermüller (D) vinder sæsonens første runde i ADAC GT Masters på Motorsport Arena Oschersleben. Porsche duoen fra KÜS Team75 Bernhard vandt foran kollegaen Klaus Bachler (A) og Alex Macdowall (begge Schütz Motorsport). Tredje pladsen gik til sidste års samlede vinder Connor De Phillippi (USA) og Christopher Mies (Montaplast by Land-Motorsport) i den hurtigste Audi R8. Nicolai Sylvest og Nicolaj Rogivue sluttede løbet på 20. pladsen.

Ved starten tog Bachler føringen i løbet fra pole-sitter Jaminet, og holdt den indtil det obligatoriske pitstop. Østrigeren holdt sin plads gennem to tidlige safety-car faser. I den første blev Christopher Friedrichs (KÜS Team75 Bernhard) strandede Porsche 911 trukket af banen. I den anden var det Jules Gounons (Callaway) Corvette C7. Bag de førende var der tæt kamp om tredjepladsen, mellem Markus Pommer og Kelvin van der Linde (Aust Motorsport), Jeffrey Schmidt og Christopher Haase (Montaplast af Land-Motorsport) og Christopher Mies og Conner De Phillippi, i Audi R8.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Jaminet kørte som den første af de førende i pit, og overgav rattet til Ammermüller. Denne strategi betalte sig. Da Bachler kort efter blev erstattet af Alex Macdowall, overtog Ammermüller føringen og holdt den indtil det ternede flag. Selv en sen safety-car periode, da Nissan kører Patrick Huisman (MRS GT-Racing) skred ud, der pressede feltet sammen til den sidste omgang, ændrede ikke rækkefølgen på de to øverste pladser: Ammermüller tog sejren sikkert, foran Macdowall. Kampen om tredjepladsen mellem de tre Audi'er, var intens til mållinjen. Den sidste plads på podiet gik til Conner De Phillippi og Christopher Mies, foran Markus Pommer og Kelvin van der Linde og junior-vinder Jefrey Schmidt og partner Christopher Haase.

Jaminet / Ammermüller

Nicolai Sylvest og hans partner Nicolaj Rogivue, der startede fra sidste startposition på grid grundet en 30-sekunders straf i kvalifikationen, sluttede med deres Zakspeed Mercedes på en 21. plads.

Weekendens andet løb køres søndag kl 13.