Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Kolbe og Kvick fik drømmetur med 3. plads i en R5-bil

Rally Sprint 
02/05/17 

For Kenneth Kolbe og Jeannette Kvick blev starten i bil nummer 134 en drømmetur ved det årligt tilbagevendende ”Lille Mats“, det skånske HGP sprintrally i Hässleholm, og en tur som sparkede liv i nye drømme.
Med en toptrimmet Ford Fiesta R5 og en undervogn sat op til rally på grus kørte de sig til en samlet tredjeplads på den otte kilometer lange rundstrækning med godt 25 kurver og skarpe sving, skiftende underlag og et kort stykke på grus.
 

- Drømmen begyndte ved sidste års ”Lille Mats“, da Joachim Grahn og codriver Rickard Nilsson blev nummer tre i den helt nye Fiesta R5, og via dem fik vi en aftale i stand med GNM Motorsport, som har en Fiesta R5 til udlejning, fortæller Jeannette Kvick - og fortsætter:

- Det var Kenneths første tur i en 4-hjulstrukket bil og endda med ”grusundervogn“ i et asfaltsprint, så vi var forlods indstillet på at være tilfredse med en placering i Top 10 - bare drømmen om en tur i en R5-bil blev til virkelighed.


Kenneth Kolbe og Jeannette Kvick fik drømmen udløst i den lejede Ford Fiesta R5, som de kørte til en samlet tredjeplads i årets ”Lille Mats“ med 135 startende biler
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Ved en kort test fredagen før søndagens sprint fik Kolbe og Kvick gjort sig fortrolige med bilens indretning og sporsikre dynamik, der i sammenligning med Kenneths vante Peugeot 205 Maxi, er som at køre bil på en Playstation.


Kolbe og Kvick har fået blod på tænderne og drømmer videre om en ny start i den rappe Ford Fiesta R5 - måske i et dansk rally senere på året
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

På andenpladsen efter to heat
I dagens to første heat var Kolbe og Kvick andenhurtigst efter Joachim Grahn, men i det tredje og sidste heat fik Lars Stugemo og Kalle Lexe med et forspring på 0,7 sekunder klemt deres Skoda Fabia R5 ind på den samlede andenplads foran den danske duo på tredjepladsen. Fabia-holdet har i øvrigt tidligere kørt den Fiesta R5, som Kolbe og Kvick kørte.


Kenneth Kolbes første entré med en 4-hjulstrukket rallybil resulterede efter en kort testtur i en Top 3-placering 0,7 sekunder fra den samlede andenplads i Hässleholms GP
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

- Et absolut tilfredsstillende resultat for os, og en oplevelse som har fået os til at drømme om en tur mere, måske i et mindre rally i Danmark senere på året, slutter Jeannette Kvick, som i den kommende tid er til start i to internationale rallyer.

I denne uge sammen med hollandske Henk Bakkenes i Mitsubishi Lancer Evo X i Transilvania Rally, som er første runde af Tour European Rally Series og senere på måneden i det portugisiske WRC Rally sammen med en tysk kører.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Jeannette Kvick
  •