Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Perfekt sæsonstart for Frederik Nymark

Supertourisme 
01/05/17 

Frederik Nymark og Nymark Racing havde en rigtig god sæsonstart i denne weekend ved Padborg Park FTZ Open. Teamet havde testet en del inden årets første løb, og det skulle vise sig at den beslutning bar frugt i weekenden.
 

Kvalifikationen om lørdagen gik som planlagt, selv om Frederik og andre kørere i feltet syntes banen var lidt ’underlig glat’ at køre på. Teamet valgte at køre lidt sent ud i kvalifikationen, dels for at spare en smule dæk og dels for at få plads til at afprøve to forskellige setup typer. Resultatet var tilfredsstillende, da Frederik sætter den tredjebedste tid.


Frederik Nymark var med helt fremme
(Foto: Motorsporten.dk)

Til første løb om søndagen skulle Frederik starte som nummer seks, da de otte hurtigste fra kvalifikationen vendes i start opstillingen. Det skulle vise sig at banen var blevet bedre end dagen før og det udnyttede Frederik Nymark fuldt ud. Han holdt hovedet koldt og kæmpede sig stille og roligt frem gennem feltet, og efter et løb hvor Frederik fik brugt hovedet alle omgangene, tog han årets første sejr i klassen.

”Jeg brugte hele tiden hovedet og kørte efter de sikre huller i trafikken. Det er måske et af mine mest modne løb jeg har kørt” fortalte en storsmilende Frederik efter løbet.


Frederik Nymark var med helt fremme
(Foto: Motorsporten.dk)

I weekendens andet løb skulle Frederik starte som nummer otte. Løbet startes bag en safetycar med en rullende start. Da safetycar’en slukker sine lygter for at køre væk fra banen, tænder banens startlys ikke som de ellers burde, og safetycar’en bliver derfor ude på banen.

Det skaber noget forvirring i feltet nogle kørere overhaler og andre sætter farten ned. Det hele ender med et rødt flag og derefter laves der en omstart. I omstarten kommer Frederik godt af sted, han får taget et par placeringer i de første sving. Da han er oppe som nummer fem, er han havnet mellem to dygtige konkurrenter. Frederik vælger stadig at bruge hovedet og ikke tage nogen halve chancer. Han slutter derfor som nummer fem i løbet.


Der bliver kørt tæt
(Foto: Motorsporten.dk)

I weekendens finaleløb starter Frederik som nummer tp. Det viser sig dog hurtigt at han har overskud i bilen, så han kunne hurtigt begynde at presse sin konkurrent foran. Det blev en lille magt demonstration fra Frederiks side da han halvdelen inde i løbet tager føringen og uden at skulle forsvare sig yderligere, kan køre en sikker sejr i hus.

”Det var et sjovt løb! Jeg havde hele tiden overskud til at kunne presse på, samtidig med jeg ikke behøvede at tage chancer, ja det gav et godt resultat af min modne kørsel” slutter Frederik Nymark.


Frederik vinder finale løbet
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamets anden kører Christian Loft fik også markeret sig positivt ved årets første løbsweekend. I hans flotte sølvfarvede V6 model. Med to sejre i AM mesterskabet fører han dette mesterskab efter sæsonens åbningsløb.


Christian Loft fører AM mesterskabet
(Foto: Motorsporten.dk)

”Vi havde en dårlig kvalifikation og vores setup drillede, men jeg syntes at vi kom stærkt tilbage over resten af weekenden ” fortalte en glad Christian Loft efter weekenden.

Christian lægger ikke skjul at han kører efter AM mesterskabet i år, så det bliver spændende af følge ham i sæson 2017.

De to unge racerkørere og resten af Nymark Racing skal allerede på asfalten igen om fjorten dage. Det bliver på Ring Djursland, hvor der igen skal hentes point til mesterskaberne.

Selch

Læs mere om:
  • Christian Loft
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  • Padborg Park
  • 30/04/17 - Padborg Park - Supertourisme
  •      ASETEK SIMSPORTS