Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel 4

Nicklas Nielsen i front i tysk Formel 4

ADAC Formel 4  
29/04/17 

Den 20-årige danske motorsportstalent levede op til Ralf Schumacher og alle andres forventninger, da han lørdag hentede to topplaceringer i sæsonens første tyske Formel 4-løb i Oschersleben ved Magdeburg.
 

Der blev kørt både tæt, hurtigt og aggressivt, da over 30 Formel 4-kørere lørdag tog hul på den tyske ADAC-serie på banen i Oshersleben i Magdeburg i Tyskland. Men det var en racerbil med nummer 27 med en dansker ved rattet, der tog det sidste stik.


(Foto: Burkhard Kasan)

21-årige Nicklas Nielsen fra Høring fik en forrygende sæsonstart med henholdsvis en første- og en andenplads i lørdagens 2 løb, og med Nicklas’ hurtighed og tekniske egenskaber tegner det godt forud for søndagens løb.

I Tyskland er der som sagt over 30 biler til start i Formel 4, og med tophastigheder på omkring 230 kilometer i timen fører det til adskillige sammenstød og efterfølgende ”kø” bagved banens safety-cars. Det var således også kun tiendedele sekunder, der adskilte de allerbedste i lørdagens to løb.


(Foto: Burkhard Kasan)

- Jeg havde en god fornemmelse allerede under de to kvalifikationsløb, hvor jeg havde næst hurtigste tid til det første løb og startede som etter i det andet. I første løb havde jeg førerpositionen til langt hen i løbet, men blev slået til sidst. I andet løb holdt det helt hjem, siger en glad Nichlas Nielsen.


(Foto: Burkhard Kasan)

Det er hans anden sæson i tysk Formel 4. Sidste år debuterede han på så fornem vis, at han blev kåret som Årets Talent ved Danish Motorsports Award i Herning, og i år går han efter mesterskabet. Nichlas kører i denne sæson for US Racing, der ejes af den tidligere Formel 1-kører Ralf Schumacher og Gerhard Ungar, der tidligere har designet racerbiler hos Mercedes.


(Foto: Burkhard Kasan)

Dette har øget forventningerne til den unge dansker, men han har til gengæld fra første testkørsel oplevet et teknisk team, der arbejder lige så seriøst og målrettet som han selv. Teamet svinger rigtig godt sammen, og det er det samarbejde, som foreløbig er mundet ud i de første to topplaceringer.

MediaSet


Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Oschersleben
  • 30/04/17 - Oschersleben - ADAC Formel 4
  •