Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Spændende gensyn med supertop

Supertourisme 
28/04/17 

Lige indtil sidste omgang i 2016-sæsonen var det firebanden Michel Nykjær, Frederik Nymark, Jesper Egebart og Kevin Rossel, der kørte om kap om de tre eftertragtede podiepladser i OK MOBIL 1 DST. Og når den første omgang i en ny sæson køres på Padborg Park her i weekenden, er denne supertop tilbage og genoptager den knivskarpe rivalisering.
Publikum og tv-seerne har virkelig noget at glæde sig til.
 

I optakten til 2017-sæsonen har 2016-mesteren Michel Nykjær vist, at han stadig er hurtig. Det samme har Jesper Egebart og Kevin Rossel dokumenteret. Alle tre har været under minuttet for en omgang på Padborg Park.

De tre kører i år i samme turbo-modeller som i 2016, mens Frederik Nymark er skiftet til supertourismens V6-udgave. Selv om han har testet flittigt, tvivler han selv på, at han når helt op i maksimal topfart i Åbningsløbet.

Men pas på. I et team, der nu har Michael Outzen som chef, har de det med at underspille i optakten til et løb.

Andre kørere, der bedømt ud fra 2016-sæsonen vil være blandt de forreste, er Ole Petersen, Nicki Kristensen, der begge sidste år viste, at de kunne komme først over målstregen, og Martin Vedel, selv om han endnu skylder at vise, at han også er hurtig i tæt race.

Udfordrerne holder i kø. Nicolai Møller Madsen kommer for at vise, at han også kan klare sig i superklassen i dansk motorsport. Kenneth Jensen vakler lidt imellem, om han skal køre i sin turbo eller i sin V6-racer, men han kan også være en hurtig herre, og Rene Rasmussen, kørte sig frem i feltet i 2016-sæsonen og har i test op til den ny sæson været under minuttet for en omgang på Padborg Park.

Martin Andersen er én af de nye i Danish Supertourisme, men han kommer med en god erfaring. Kevin Verner vandt Legend-klassen i 2016, og han har allerede i test i supertourisme-raceren vist, at han også i den bil kan køre stærkt.

Og så er der Mikkel Bang Johnsen, der i 2016 både viste, at han kan komme ned på hurtige omgangstider, men som også fik sæsonen delvist ødelagt af en række uheld, der gik hårdt ud over hans bil.

Nicole Rasmussen holdt til bagerst i feltet i 2016, men hvis hun kan holde fast i det tempo, hun har vist under test på Padborg Park, så er der grund til at forvente, at hun allerede i Åbningsløbet i weekenden vil vise sig fra en helt ny side.

Michael Bergmann er én af de kørere, der er skiftet til en V6’er. Han har ikke afsløret, hvordan det går.

Christian Loft var den første, der allerede i sidste sæson kørte i supertourisme V6. Han fik en teknisk defekt i den sidste test i onsdags, og han skal så først i lørdagens tidskørsel vise, hvor han nu hører til i det hidtil stærkeste felt i superklassen.

Debutanterne Kristian Thorsen, Morten Troelsen, Carsten Lorenzen og Tommy Laugesen stiller op til start som endnu ubeskrevne blade.

Mikkel Mac, Torsten Jansen, Peter Christensen og Molly Pettit udgør det samlede felt på 24 biler i OK MOBIL 1 DST 2017, men de er forhindret i at stille op i Åbningsløbet på Padborg Park.

I teammesterskabet er Prego Racing, der med Michel Nykjær, Ole Petersen, Martin Vedel og Tommy Laugesen, kan stille op med to hold, favoritter. Roskilde Racing kan også stille et stærkt hold, men vil i den samlede stilling være sat tilbage af en manglende start. Nymark Racing med Frederik Nymark og Christian Loft kan også køre mange points ind. Det samme kan blive tilfældet for Nordic Racing med Jesper Egebart og Kristian Thorsen. Roed Performance med Kevin Rossel er handicappet af, at to kørere, Nicolai Møller Madsen og Molly Pettit, deler den anden bil.

Lørdag er der tidtagning i Danish Supertourisme kl. 15.35. I søndagens store program på Padborg Park med flere end 150 startende biler kører OK MOBIL 1 DST 1. heat kl. 13.35, 2. heat kl. 15.40 og finale kl. 16.30.

www.padborgpark.dk

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 30/04/17 - Padborg Park - Supertourisme
  •      ASETEK SIMSPORTS