Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Mikkel O. Pedersen fik god opvarmning før sæsonstart

Porsche
Super
Cup 

27/04/17 

Racertalentet fra Struer har racet og testet, inden det for alvor gør løs
I midten af maj tager Mikkel O. Pedersen hul på sin sæson. Den 12.-14. maj deltager han i første afdeling af Porsche Super Cup på Grand Prix-banen i Barcelona i forbindelse med årets spanske Formel 1 Grand Prix. Ugerne op til sæsonpremieren i verdens skrappeste mærkeklasse for sportsvogne har den unge racerkører fra Struer anvendt på at forberede sig bedst mulig. Efter påske testede han sammen med sin kommende rivaler i Barcelona og i forgangne weekend kørte han race på FDM Jyllandsringen.
 

”På Jyllandsringen kørte jeg i en anden bil end den, jeg skal køre med i Porsche Super Cuppen for at få nogle flere kilometer i kroppen,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Første løb vandt jeg, men i det næste løb blev jeg udelukket på grund af en teknisk detalje. Men det gjorde bare det tredje løb endnu bedre.”

Banens tekniske kontrol fandt nemlig ud af, at fælgene på baghjulene af Mikkel O. Pedersens Porsche var lidt for brede i forhold til klassens reglement. Derfor blev han frataget sit resultat og skulle starte som nummer 22 og sidst i det tredje løb.

”Vi havde et ekstra sæt fælge, og så skiftede vi dækkene over på dem. Det er ikke fælgene, der er vigtige. Det er dækkene, og det var de samme,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”At starte som nummer 22 er lidt af en mundfuld, hvis man gerne vil op gennem feltet, men det lykkedes. Og så slog jeg den hidtil hurtigste tid på banen for en Porsche – den satte jeg selv sidste år. Det var sjovt med de mange overhalinger, og det gav en masse træning.”


Mikkel O. Pedersen var flyvende på FDM Jyllandsringen, hvor han bl.a. kæmpede sig fra 22. til andenpladsen

Træning fik Struer-knægten også på den bane, hvor han i midten af næste måned for alvor starter sin sæson. På Grand Prix-banen i Barcelona har han haft to testdage for at prøve den nye Porsche 911 GT3 Cup-racer, han skal køre med i årets Porsche Super Cup.

”Det var en god test, hvor jeg fik kørt en masse omgange i min nye bil,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Jeg koncentrerede mig om at køre og køre og så ellers få bilen ind på kroppen. Jeg kørte også løbssimulationer, mens der var andre i feltet, som bare kørte efter at sætte en tid. Det gjorde min teamkammerat. Han brugte seks sæt nye dæk over de to testdage, mens jeg valgte at nøjes med et nyt sæt hver dag. Jeg var hurtigere end ham indtil slut, hvor han satte et nyt sæt dæk på og kom i top 5. Det synes jeg faktisk er positivt, for det viser, at jeg har farten.”

facebook.com/mikkel-o-Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Special Saloon
  • 14/05/17 - Circuit de Catalunya - Porsche Super Cup
  •