Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Mesterlærer tror på noget fantastisk

Supertourisme 
28/04/17 

Han blev den første mester i Danish Supertourisme. I 2015-sæsonen stod fynske Michael Outzen øverst på podiet. Alligevel bremsede han op for sin egen aktive karriere som racerkører. Nu er manden, der er fuldstændig vild med motorsport, så blevet lærer, hvor han kan give sine mange erfaringer videre til de yngre, og hans yndlingselev er Frederik Nymark.
 

For Michael Outzen handler det ikke bare om at være hurtig til at træde på gaspedalen.

- I motorsport kan vi tage ved lære af andre sportsgrene. For at være en god racerkører, skal du også have en stærk og målrettet psyke, du skal spise rigtigt, så du ikke er træt i søndagens sidste heat, og det er vigtigt at kunne koncentrere sig 100% om det at skulle ud og køre, forklarer Michael Outzen.

Han har sin egen racerskole med deltagere fra flere klasser i dansk motorsport, og han er personlig rådgiver for Frederik Nymark og nu også teamchef i Nymark Racing.

- Det er rigtigt spændende at skulle bygge et stærkt team op, for meget kan vindes i perfekte forberedelser til løbene.

Michael Outzen ser frem til noget fantastisk, når en ny sæson i OK MOBIL 1 DST indledes i weekenden.

- I første omgang vil jeg holde øje med forskellen på turbo og V6. Jeg tror, at de kørere, der har valgt turbo-modellen, vil være de hurtigste i Åbningsløbet på Padborg Park.

Den forhenværende mester ser 2016-mesteren Michel Nykjær, Jesper Egebart og Kevin Rossel som weekendens favoritter.

- De har alle tre vist op til sæsonstarten, at de kører rigtig stærkt.

Hen over sæsonen vurderer Michael Outzen, og yderligere to vil komme i spil til de eftertragtede podiepladser.

Det er selvfølgelig Frederik Nymark. Han skal lige blive endnu mere dus med sin nye V6-racer. Så kommer han. Og så tror jeg også på Ole Petersen. Han er blevet mere voksen, og så har jeg læst, at han ikke vil køre og spærre så meget for de andre som tidligere.

Samlet set tror Outzen på, at det bliver en sæson med det hidtil største felt, hvor Mikkel Mac også bliver et spændende bekendtskab, og hvor flere nye kan overraske. Èn af dem kan blive Kevin Verner, der i 2016 blev Legend-mester.

- Det bliver en serie, hvor der hele tiden sker noget, og det er en klasse, der hele tiden bliver bedre og bedre. Det er simpelt hen superklassen i dansk motorsport.

www.padborgpark.dk

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Michael Outzen
  • Padborg Park
  • 30/04/17 - Padborg Park - Supertourisme
  •      ASETEK SIMSPORTS