Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Udbytterig weekend for MF-Racing

Citroen DS3 Cup 
27/04/17 

Det blev til en udbytterig weekend for MF-Racing, da den første afdeling af Citroen DS3 Cup blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Den forsvarende DIF Danmarksmester, Mads Hedegaard Frederiksen, er skiftet til denne klasse i år, efter 3 sæsoner i Yokohama 1600 Challenge. De hurtigere og mere kraftfulde DS3 Cup racere var det mest oplagte valg til at fortsætte racerkarrieren i.
 

Det var en tidlig start for teamet fra Skødstrup, da træningen blev kørt allerede 9.05 lørdag morgen. Her blev det til en placering i den bedre halvdel af feltet, med en fornuftig 8. plads.


(Foto: JJ Media)

Der blev dog justeret en del på bilen mellem træningen og kvalifikationen godt 3 timer senere, da det var en nødvendighed med mere fart i bilen.

Det blev der så sandelig også fundet, da Mads kørte 2 næsten identiske tider, som var 1,5 sekund hurtigere end træningstiden – men der var også mange andre, der havde fundet meget tid, så det endte med en 9. plads.

Med sådan en startplacering, betyder det blot at der skal gives endnu mere gas i løbene.

Derfor var det en meget tændt kører der holdt på startgridden søndag formiddag, og ventede på at de 5 røde lamper skulle gå ud. Og dette gav pote. 2 placeringer blev allerede vundet på første omgang, og med gaspedalen i bund, gik han på jagt efter endnu flere af de forankørende. Stille og roligt lykkedes det også at overhale 2 konkurrenter mere i løbet af de 13 omgange, som løbet varede, så slutresultatet blev den 5. plads.


(Foto: JJ Media)

I Citroen DS3 Cup vender man top 6 fra heat 1, hvilket betød at Mads Hedegaard Frederiksen skulle starte 2’er. Det blev til en rigtig fin start ned mod sving 1, og da flere konkurrenter stødte sammen, var der pludselig fri bane til at den 18 årige kører kunne tage føringen ind i sving 1.

De lidt specielle Hankook dæk som alle bilerne i Citroen DS3 Cup skal køre på i år, skabte lidt problemer for teamet i forhold til de dæk som de ellers er vant til at køre på. De har en helt anden måde at arbejde på, og de kolde bagdæk resulterede i en mindre udskridning i sving 1, og så var Mads pludselig nede som nummer 4.

Han forsøgte at presse de forankørende, men blev samtidig selv presset bagfra. Han kunne ikke helt holde ved 4. pladsen men kunne til gengæld køre endnu en fin 5. plads hjem.


(Foto: JJ Media)

Weekendens resultater betyder at Mads Hedegaard Frederiksen aktuelt indtager 4. pladsen i mesterskabet – en placering som teamet helt klart går efter at forbedre, når de den 12.-14. maj skal køre på Vålerbanen i Norge. Det er helt nyt terræn for MF-Racing, men det er det også for mange af konkurrenterne i klassen, så alt er muligt.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •