Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Pointrig weekend for Casper Pilgaard

Formel 4 DK 
26/04/17 

Formula 4 DKDet blev til en pointrig weekend for Casper Pilgaard da Åbningsløbet i Formel 4 blev kørt i den forgangene weekend.
FDM Jyllandsringen lagde en tør asfalt til den nye danske formel serie, hvor der var masser af dueller gennem weekenden.
 

Casper Pilgaard og FSP teamet havde forud for sæsonen testet og kørt nogle rigtige gode omgangstider.

Det kunne man også se med det samme, da træningen startede 10.50 lørdag morgen. Casper kørte gode tider fra starten og var blandt de allerhurtigste. Da de 20 minutter var gået rakte tiden til 3. bedste tid, hvilket var klart godkendt.


(Foto: JJ Media)

Mellem træning og kvalifikation arbejdede teamet videre på opsætningen af bilen, for at optimere den mest muligt.

Igen blev der kørt hurtigt af den unge kører fra Ryomgård, men på hans sidste flyvende omgang, var der en af konkurrenterne som var i gang med at varme dæk op, og overså den røde og hvide racer. De 2 flettede hjul og sendte Casper på en ordentlig lufttur – heldigvis uden at der skete noget alvorligt med hverken køreren eller bilen. Det resulterede i blot 5. hurtigste tid, hvilket gav en noget trykket stemning i teamet.

Men skuffelsen måtte hurtigt skubbes til siden, og i stedet skulle fokussen rettes mod heat 1, som skulle afvikles mindre end 2 timer senere.

Det blev til en god start for den Mygale Renault F4 racer med nummer 5 på bagvingen, og allerede på 2. omgang kunne han kæmpe sig forbi en konkurrent. I løbets resterede 13 omgange holdt han godt med gas på, og pressede konkurrenterne, hvilket resulterede i en flot 3. plads ved målflaget.

Dermed var weekendens første pokal i hus, og målet var herefter at tage endnu 2 med hjem.

Heat 2 forløb forholdsvist udramatisk, hvor 3. startposition blev holdt gennem hele heatet uden nogen nævneværdig modstand fra konkurrenterne, og en glad kører kunne derfor bestige podiet og modtage endnu en pokal.


(Foto: JJ Media)

Til heat 3 havde banen ændret sig, og asfalten var det varmeste som den havde været hele weekenden.

Fra 4. startposition blev det til en ok start, og i det tætte Formel 4 felt skal opsætningen af bilen rammes 100 % hver gang, hvis man vil være med fremme. De ændrede temperaturer på banen gjorde at bilen ikke kørte helt så godt som den havde tidligere på weekenden. Så det blev 14 lange omgange, hvor det i sær i anden halvdel af løbet gjaldt om at få det bedst mulige resultat kørt hjem. Her blev det til en lidt skuffende 6. plads, men stadig 8 gode point til kontoen.

Når pointene bliver talt sammen efter weekenden, indtager Casper Pilgaard aktuelt 3. pladsen i Formel 4 mesterskabet, så det kan teamet kun være tilfreds med.

Nu er der små 7 uger til den næste afdeling skal køres, og i den tid skal der testes, for at finde noget mere fart i bilen, og så ellers forberede sig på bedst mulige måde.

Det næste løb skal køres på Casper Pilgaards hjemmebane, Ring Djursland, blot 20 minutter fra hjemmet i Ryomgård.

Pilgaard Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •