Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Mathias Valentin overraskede alle

1600 Challenge 
25/04/17 

Mathias Valentin og JN Motorsport overraskede alle, da den første afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt i weekenden.
Den 17 årige kører fra Gørlev på Vestsjælland kommer fra 6 år i gokart og har i 2017 valgt at skifte op til at køre rigtige racerbiler på de danske og udenlandske baner.
 

Teamet stiller til start med en sølvgrå Suzuki Swift Sport med nummer 5 på siden. Denne blev indkøbt i efteråret 2016, og siden da er tiden gået med klargøring samt nogle testdage, for at være så godt som muligt forberedt til sæsonen.

Og forberedt, det skulle konkurrenterne hurtigt finde ud af at teamet var.

Lørdag morgen var der 20 minutters træning, og her kørte Mathias 4. hurtigste tid af alle, og satte de langt mere rutinerede kørere på plads.


(Foto: JJ Media)

Da der blev kørt kvalifikation senere samme dag, fik han for alvor konkurrenterne til at løfte øjenbrynene da han igen satte 4. hurtigste tid – mere end 1,3 sekund hurtigere end træningstiden!

Derfor var det med stor spænding, da den unge kører holdt på startgridden og ventede på at de 5 røde lamper først skulle tænde, og herefter slukke igen. Da starten gik, var der en del tumult på første omgang, men han holdt hovedet koldt og kom udenom det hele, selvom han tabte et par placeringer i starten. Men stille og roligt fik han kæmpet sig tilbage og overhalet konkurrenterne en efter en, så han igen sluttede på 4. pladsen. Et rigtig flot resultat i debutløbet.

I Yokohama 1600 Challenge bytter man rundt på top-8 slutresultatet fra heat 1, og har derved startplaceringer til heat 2. Det betød at Mathias skulle starte fra 5. startposition. Der var mere ro omkring starten på dette heat, og det lykkedes ham at holde placeringen rundt på de første omgange.

På løbets 4. omgang kom der for alvor gang i løbet. Den førende bil tabte fart og det betød at de 4 efterfølgende, heriblandt Mathias Valentin, kom til at kæmpe indædt om at overtage denne plads. Der blev kørt rigtig tæt og det lykkedes ham at narre de mere erfarende kørere og springe hele vejen fra 4. pladsen til 1. pladsen på nogle få sving.


(Foto: JJ Media)

Herefter blev det til 10 lange omgange, hvor føringen skulle forsvares. Gennem alle omgangene havde køreren fra Gørlev en konkurrent få centimeter fra bagkofangeren, hvilket gav godt med sved på panden i den sølvgrå Suzuki Swift Sport. Men situationen var dog langt fra uvant, da han jo i forvejen var vant til at give konkurrenterne baghjul i gokart.

Så det var med kæmpe glæde i JN Motorsport da Mathias Valentin kunne krydse målstregen som vinder i heat 2 – en helt igennem fantastisk præstation i debutweekenden.

Der er dog ikke meget tid for teamet til at hvile på laurbærrene, da den 2. afdeling allerede skal køres i den kommende weekend. Det løb køres på Padborg Park nær den dansk/tyske grænse – en bane som Mathias allerede kender fra testdage dernede.


(Foto: JJ Media)

Der skal dog 70kg succesballast med i bilen, grundet resultaterne ved den første afdeling, så det bliver spændende at se hvor meget fart at den unge kører fra Gørlev kan få i bilen – men forhåbentlig kan han forsvare den aktuelle 2. plads i DIF Danmarksmesterskabet. Samtidig indtager han førstepladsen i Rookiemesterskabet, hvor det blev til 2 sejre denne weekend.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9.00
Kvalifikation 12.55

Søndag
Løb 1 10.15
Løb 2 14.50

JN Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  • 30/04/17 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •