Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Bjerrum Motorsport, hurtigst i klassen

Rally Sprint 
26/04/17 

Det var ikke så ringe endda med sådan en sæsonstart, hurtigste 1600 bil, samt den generelle tredjeplads, stedet var i Thisted, grunden var 1. afdeling af Yokohama Mesterskabet Vest, så der var stor tilfredshed ved præmie overrækelsen, både hos førstekører/teamejer/Lars Bjerrum/Hjerm, og hos den rutinerede codriver, Henning Kristensen/Gudum.
 

Teamets hurtige og brølende Ford Puma Kit Car havde fået en ’makeover’, altså nye farver, og det blev i ellevte time at dekorationen først stod klar, efter server nedbrud hos den lokale reklamemand, men det lykkedes, pyha.

Heldigvis fik teamet mange positive tilkendegivelser på Pumaens nye farver, og de syntes også selv, sagt i alt beskedhed, at den er blevet rigtig flot.

Det blæste en pelikan, men det var tørt, game planen til første heat var såre simpel, ingen interne forventninger som så, der skulle bare gives fuld gas, og på tiden kunne de så se, at det lykkedes til fulde, da de var anden hurtigst generelt, kun 0,45 sekund efter dagens samlede vinder, Johnny Pedersen i en hurtig 2,5 liters BMW M3, den ’saver’, som det hedder i rally jargon.

I 2.heat kørte de igen uden problemer, dog kom de på første omgang omgang for langt ud i et meget snævert sving , hvor man kører 180 grader tilbage igen.

Prompte lød det fra Henning ” Det tager for lang tid det her” - hvilket Lars jo godt var klar over, men sket var sket og de forsøgte så, at hæve tempoet resten af heatet, hvilket også lykkedes, da de kappede meget tæt på 2 sekunder af tiden, i forhold til første heat, perfekt.

Bjerrum Motorsport var nu, efter to kørte heat, 35 sekunder foran nummer to i klassen, klasse, 1400 – 1600 ccm, hvilket var rigtig fint, men generelt havde både Johnny P, og i særdeleshed Jørgen Hansen i Porsche 997 GT3 sat farten op, således at Lars og Henning skulle holde mere end på efter middagspausen, når prøven blev vendt om, for at følge med de 2 herrer, men det vigtigste var, at holde sig i spidsen af klassen, og få vitale vigtige point med fra sæsonstarten.

I 3. og 4. heat kørte de uden problemer, men kan se på tiderne, at alle i feltet var blevet rigtig race varme, for der blev kørt rigtig stærkt. Bjerrum Motorsport vandt deres klasse, og blev tilmed 3’er generelt, kun overgået af en BMW M3 og en Porsche 997 GT3, biler med mange flere hestekræfter end den lille vakse Ford Puma.

”Vi er rigtig, rigtig glade for vores placering og vores Pirelli dæk, DE kørte bare fuldstændig optimalt hele dagen, hvilket bilen i øvrigt også gjorde. Teamet forsøger at gøre en stor indsats hjemmefra, med at have alting set efter og serviceret, således at vi på dagen kan koncentrere sig om at køre, og ikke skal reparere bilen undervejs. Det giver ro, balance og harmoni i sådan et hurtigt rallysprint, og det har vi været heldige med indtil nu, ikke mindst takket være vores trofaste servicefolk, der gør en stor indsats imellem løbende, så skal de bare hælde benzin på og tjekke dæktryk, og så ellers gå ombord i den velsmurte madpakke, som min hustru Anna altid sørger for er med”, citat Lars Bjerrum

Nu skal bilen ses efter, således at teamet er klar til rallysprint i Ringe søndag d. 14. maj.

Alt i alt en vellykket søndag for Bjerrum Motorsport med stor tak til arrangørerne og de mange frivillige, der gør en kæmpe indsats, ikke bare på dagen, men også op til, således, at vi kan få noget godt motorløb.

Håber de har blod på tanden i Thisted, også til næste år, Lars og teamet kommer i hvert fald igen, da prøven er super udfordrende og fed at køre.

Allan POST


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  • Thisted
  • 23/04/17 - Thisted - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: