Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Jan Jønck tæt på podiet i GT4 debut i det stærke Britiske GT Mesterskab

British GT
Championship 

26/04/17 

Jan Jønck og hans teamkammerat William Phillips var klar til podiet efter et godt race 2 i deres debutløb sammen i det stærke Britiske GT Mesterskab med 32 deltagere, hvor de kom in på en tredjeplads, efter at have startet løbet på en ottendeplads. De blev efterfølgende idømt en tidsstraf, da deres pitstop var 2 sekunder for kort, og de sluttede derfor på en ottendeplads.
 

LØB 1
I GT4, startede Aston Martin Vantage V8 med nummer 42 fra en fjerdeplads på gridden, med Jan Jøncks teamkammerat Will Phillips ved rattet. En god start så Will tage tredjepladsen i kampen gennem de første sving, før han blev ramt bagfra i den anden chikane og skubbet ud i et langt spin i det våde græs, hvilket droppede dem ned sidst i feltet.


(Foto: Joern Dalgaard Larsen)

“Bilen var virkelig god,” sagde Will, “den havde meget grip i det våde føre og jeg var i stand til at kæmpe mig tilbage til en fjerdeplads, da jeg afleverede bilen til Jan. Bortset fra at jeg blev skubbet a banen var det et virkelig godt løb, og jeg er glad for vores resultat.”

“Mit allerførste stint i GT racing var hårdt,” sagde Jan Jønck, “alle havde regndæk på, men der var et smalt tørt spor. Det er ikke noget vi har prøvet til test, så jeg var nød til lære virkelig hurtigt. Jeg er glad for at komme i mål med gode point på kontoen.”

Jan og Will sluttede løbet på en fjerdeplads, og tog en andenplads i Silver kategorien”. En god start på sæsonen og mere vigtigt, bilen kom hel i mål, klar til andet løb.


(Foto: Joern Dalgaard Larsen)

LØB 2
Jan Jønck startede på ottendepladsen i GT4 til hans første GT start og lavede en flot start uden at komme i problemer.

“Jeg undgik al balladen i starten,” smilede Jan, “men mistede tid da jeg skulle lukke GT3 biler forbi, men da de andre startede med at pitte, blev jeg ude så længe som muligt og fik sat nogle virkelig hurtige tider.”

Iblandt de allersidste til at pitte i det 10 minutter lange pitvindue, afleverede Jan bilen på tredjepladsen I GT4 til teamkammeraten Will Phillips, der gav ham mulighed for at køre i mål til en podie placering.


(Foto: Joern Dalgaard Larsen)

Kort efter Will havde overtaget bilen, skete der et stort uheld mellem to GT3 biler, som tvang en safetycar på banen.

Begge involverede kørere var OK, men der var stor skade på barriererne, så løbet blev kortet 15 minutter af. Jan og Will kom i mål til en podieplads som treer.

Desværre, var de blandt de biler der efterfølgende modtog en tidsstraf på 30 sekunder for et for kort pitstop, hvilket droppede dem ned på en ottendeplads i den endelige stilling.

“Vi vidste at Oulton Park ikke ville blive let,” sagde team chefen David Macmillan, “og da mandag startede ud våd og grå, stod der bare endnu mere på spil. Jeg ved vi ikke var de eneste, der prioriterede pointene og at komme i mål med så få skader som muligt, vejret taget i betragtning og på en bane som Oulton Park.

“De to løb bevidste nøjagtig det vi havde regnet med i løbet af vintertesten – at vi har to gode biler med to meget stærke og gode kørere line-ups… det lover godt for resten af sæsonen. Teamet er helt nyt til denne sæson og jeg ved alle er ydmyge over de fejl der kostede en podieplacering, men vi var ikke de eneste til at lave fejl – vi er alle mennesker. Jeg er virkelig stolt af hele teamet og vi vil arbejde endnu hårdere indtil Rockingham.”


(Foto: Joern Dalgaard Larsen)

Tredje runde af det Britiske GT Championship køres på Rockingham banen, Northamptonshire på søndag den 30. april.

www.janjonck.com

Jørn Dalgård Larsen


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  • Oulton Park
  • 17/04/17 - Oulton Park - British GT Championship
  •