Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen forrygende fra sæsonstart

DTC 
25/04/17 

DTC - Danish Thundersport Championship - med suveræn DTC-sejr på Jyllandsringen
Jan Magnussen vandt i overlegen stil weekendens finale i Åbningsløbet på Jyllandsringen og fører nu DTC-mesterskabet. Teamkammerat Michael Markussen var hurtig fra start, men måtte tage til takke med en fjerdeplads som bedste resultat. I Formel 4 havde stortalenterne Watt og Rasmussen en lærerig debut, der bød på placeringer i midten af det talentspækkede felt.
 

Magnussen Racing Experience havde store forventninger inden sæsonåbneren på Jyllandsringen, og de fleste af dem indfriede Jan Magnussen i overlegen stil, da han satte konkurrenterne til vægs og var tæt på at vinde alle weekendens tre DTC-løb. I den nye danske Formel 4-serie var Christian Rasmussen og Noah Watt tæt på podieplaceringer.


(Foto: Dennis Risager)

DTC: Magnussen i føring – Markussen ser fremad
Det var lutter smil, som mødte tv-kameraerne efter drømmestarten på årets Danish Thundersport Championship. Jan Magnussen var overlegen hele weekenden og startede med med at erobre pole position med et halvt sekund ned til nærmeste konkurrent. Første heat blev kørt hjem fra spids.

Dermed startede Magnussen på en ottendeplads i andet kvalifikationsheat, hvor de otte hurtigste biler fra første heat traditionelt starter i omvendt rækkefølge. Men dén placering vekslede Magnussen til en tredjeplads ved at sprinte op gennem feltet. I finaleheatet cementerede Magnussen den fantastiske weekend ved at slutte mere end 10 sekunder foran andenpladsen. En sejr, som samlet udløste 67 mesterskabspoint og en føring med ni point ned til rivalen Mikkel C. Johansen.


(Foto: Dennis Risager)

– Det har været en noget nær perfekt weekend! Tingene spillede for os, og jeg havde masser af fart i bilen. Teamet gjorde en fantastisk indsats, og sammen har vi nu sat os selv i en rigtig god situation. Det er en lang sæson, og jeg misser et enkelt løb, så jeg er rigtig glad for at kunne starte året på den her måde, lyder det fra Jan Magnussen.

Teamkammerat Michael Markussen fik imidlertid ikke den ønskede start på sæsonen. Den hurtige Kolding-mand kom stærkt fra start med næsthurtigste tid i første træning, efterfulgt af en kvalifikation, hvor få tiendedele snød Markussen fra en placering som nummer tre på startgridden. Markussen sluttede på en fornuftig fjerdeplads i første kvalifikationsheat, mens en satset overhaling i andet heat kostede dyrt, da en stop-and-go-straf nemlig sendte Magnussen Racing Experience-køreren helt ud af pointene.

– Jeg ligger bag Jan Magnussen og ser et hul til at gå indenom ham, men det bliver en smule snævert. Desværre kommer jeg til at ramme Kasper H. Jensen, som snurrer rundt, og dommerne giver mig fem sekunders straf, hvilket sender mig helt ud af pointene. I finaleheatet kører jeg mig op, men Jyllandsringen er ikke nogen nem bane at overhale på, så jeg kommer over stregen som sekser, fortæller Michael Markussen.


(Foto: Dennis Risager)

– Alt i alt var det en svær første afdeling, og jeg havde selvfølgelig ikke drømt om at ligge nummer otte efter første weekend. Omstændighederne tillod desværre ikke mere. Jeg er optimistisk omkring næste afdeling i Aarhus, hvor jeg sluttede på en andenplads i finalen sidste år. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg og teamet nok skal få heldet vendt.

Formel 4: Watt og Rasmussen i lærerig debutweekend
Teamets to yngste kørere, 16-årige Christian Rasmussen og 14-årige Noah Watt fik i weekenden endelig deres debut i den nye danske Formel 4-serie. Selvom begge havde drømt om bedre resultater, så viste de to sjællandske racerkørere talent og styrke, og de tre løb gav dem noget at arbejde med. Noah Watt startede weekenden fra forreste startrække, men problemer med koblingen resulterede i tyvstart og straf.

– Kvalifikationen var næsten perfekt, og jeg var fint tilfreds med at starte nummer to. Jeg tyvstarter desværre første heat, da jeg har problemer med koblingen, og bilen begynder at rulle, og efter en strafbane slutter jeg på en fjerdeplads. Andet heat går heller ikke som forventet, da jeg midt i en overhaling får kontakt med en konkurrent, hvilket sender mig tilbage i feltet, forklarer Noah Watt, som i tredje og sidste løb sluttede blot to tiendedele fra podiet.


(Foto: Dennis Risager)

– Alt i alt var weekenden både sjov, spændende og lærerig. Jeg er naturligvis skuffet over resultaterne, men sådan er det nogle gange. Vi tager mange gode og brugbare ting med videre, og vi kommer stærkt tilbage.

Noah Watts teamkammerat hos Magnussen Racing Experience er den to år ældre Christian Rasmussen, som kom rigtigt godt fra start i første heat, men problemer med overstyring satte en stopper for drømmeløbet.

– Jeg ligger toer i størstedelen af første heat, men bilen begynder at performe dårligt, og jeg får store problemer med overstyring. På sidste omgang er det så voldsomt, at jeg i opløbssvinget mister bagenden og rammer muren, forklarer Christian Rasmussen, som heldigvis formåede at afslutte heatet på en femteplads, dog uden bagvinge.


(Foto: Dennis Risager)

– Andet heat forløber uden det store drama. Jeg vinder en position og kører en fjerdeplads hjem, hvilket var alt, hvad omstændighederne tillod. I tredje heat fandt vi igen balance i bilen, og jeg kunne køre en fornuftig tredjeplads hjem. Overall er weekenden ikke tilfredsstillende, men den har været utroligt lærerig, og jeg glæder mig helt klart til næste afdeling.

De to unge kørere får ros af teamejer Jan Magnussen, som for første gang kunne overvære sine nye Formel 4-biler kæmpe i teamets tjeneste.

– Både Christian og Noah og hele holdet bag vores nye Formel 4-team gjorde et fantastisk stykke arbejde denne weekend. Løbene var lidt sværere, end vi havde ønsket os, men vi har at gøre med to unge toptalenter, og bag dem ser jeg et supergodt team, som bestemt bevæger sig i den rigtige retning, lyder det fra Jan Magnussen, som desuden roste weekendens helt store vinder, konkurrenten Frederik Vesti.

Næste opgave for Magnussen og Markussen i Danish Thundersport Championship afvikles den 19.-21. maj i forbindelse med Classic Race Aarhus. F4 Danish Championship afvikler anden afdeling den 24.-25. juni på Padborg Park.

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Noah Watt
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - DTC
  •