Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Magnussen Racing Experience i topform før Åbningsløbet

DTC 
22/04/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipMed hele fire kørere på holdet er Magnussen Racing Experience klar til den nye motorsportssæson, som skydes i gang på Jyllandsringen denne weekend. Jan Magnussen og Michael Markussen stiller atter op i Danish Thundersport Championship, mens de unge talenter Christian Rasmussen og Noah Watt skal kæmpe om mesterskabet i den nye Formel 4-serie.
 

Det er en glad, spændt og forventningsfuld Jan Magnussen, som i år kan præsentere et nyt og større team med hele fire kørere i to forskellige serier. Forberedelserne har stået på siden efteråret, og Magnussen Racing Experience er nu klar til at give den gas i den nye sæson i både Danish Thundersport Championship og Formel 4.


(Foto: Dennis Risager)

DTC: Kampgejst hos Magnussen og Markussen
— Det bliver en vild sæson! Vores testprogram startede i Italien i begyndelsen af marts og fortsatte på Jyllandsringen. Magnussen Racing Experience har vokset sig større end nogensinde, og en stor del af tiden er gået med at sammensætte det helt rigtige hold og fordele opgaverne. Generelt er det gået over al forventning, og selv om der har været et enormt arbejde at få trimmet vores setup og gjort det hele klar til sæsonstarten, føler jeg, at vi alle sammen er kampklare, lyder det fra teamejer og kører Jan Magnussen.


(Foto: Dennis Risager)

Sidste års DTC-sæson var en blandet fornøjelse for den danske racerkører, da uheld og et enkelt afbud grundet forpligtelser i den amerikanske IMSA-serie betød, at Magnussen ikke for alvor formåede at kæmpe med om 2016-mesterskabet. Men det skal der laves om på i år. Magnussen markerer et nyt og forstærket samarbejde med Europas største byggemarkedskæde, BAUHAUS, ved at stille op i de kendte røde og hvide farver.

– Jeg kører selvfølgelig for at vinde. Teamet har investeret i nye racerbiler, og det har været en god beslutning, for de kører fantastisk. Jeg føler, at vores tests er gået godt, og jeg tror bestemt på, at det kan lade sig gøre tage kørerens mesterskab og teammesterskabet. Magnussen Racing Experience vil igen være at finde helt i toppen!

Ved siden af Jan Magnussen står teamkammerat Michael Markussen. Den 25-årige Kolding-kører tilkæmpede sig sidste år en flot andenplads i mesterskabet, men i ræs samler man ikke på den slags, mener den unge racerkører.

– Det var fedt at slutte på podiet sidste år, men også en skuffelse, når man kunne have stået på toppen. Det er min fjerde sæson i DTC, og jeg føler, at jeg med den nye bil og de veloverståede tests er godt forberedt. Jeg tror på, at jeg i år med det rigtige grej og det fantastiske team bag mig har en rigtig god chance for at tage mesterskabet. Nu skal jeg bare godt fra start i weekenden, lyder det fra Michael Markussen.


(Foto: Dennis Risager)

Formel 4: Rasmussen og Watt klar på at vinde
Det er med lige dele spænding og stolthed, at Magnussen Racing Experience også kan præsentere et helt nyt Formel 4-team til 2017-sæsonen. Der er tale om en international ungdomsserie, som denne weekend debuterer på dansk jord, og Jan Magnussen har placeret to hurtige unge talenter i sæderne.


(Foto: Dennis Risager)

Den 16-årige Christian Rasmussen har allerede vist enorm styrke ved at vinde sølv i sidste års Formel Ford-mesterskab, og Dragør-køreren glæder sig over det, han selv kalder for et skridt i den rigtige retning.

– Jeg er sikker på, at Formel 4-serien bliver superfed! Bilerne er hurtige og serien er fyldt med dygtige kørere. I Formel Ford kørte vi i en rørramme og med relativt tynde dæk, så det er en fed følelse pludselig at få downforce med vinderne samt bredere dæk, siger Christian Rasmussen.

– Vores test i Italien gav rigtig mange kilometer under hjulene, og jeg følte mig ret komfortabel med bilen allerede inden vi rullede ud på de første træningsomgange på Jyllandsringen.

Rasmussens teamkammerat er det blot 14-årige stortalent Noah Watt, som sidste år var knusende tæt på titlen som europamester i karting. Noah Watt, som er søn af den tidligere Formel 3000-stjerne Jason Watt, træder nu ind i racerbilernes benhårde verden med sin kontrakt hos Magnussen Racing Experience.

– Der er sket utroligt meget i løbet af det sidste stykke tid. Vigtigst er, at jeg har skrevet under med Jans team. Det er et godt team med masser af racererfaring, og jeg er vild med den nye udfordring, lyder det fra unge Watt.


(Foto: Dennis Risager)

Udfordringen er muligvis større Watt end for de fleste af Formel 4-konkurrenterne, der er vant til formelbiler. Rookien Watt kommer nemlig direkte fra en gokart og har derfor skullet lære at håndtere elementære ting som kobling og gearskifte.

– En formelracer er en helt ny verden, når man er vant til en gokart. Banen er større, bilen er større, farten er højere, og der er endnu flere ting at være opmærksom på. Men jeg fandt mig hurtigt til rette i bilen, og jeg ser frem til at komme tilbage i sædet og starte sæsonen op sammen med teamet, lyder det fra en forventningsfuld Noah Watt.

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Noah Watt
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - DTC
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •