Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Audi og Nicolaj Møller Madsen skal sikre sig det blå lys

Langstreckenpokal 
21/04/17 

Der står meget på spil for racerkøreren Nicolaj Møller Madsen, når han sammen med sine teamkollegaer hos Audi Phoenix Racing kører 6-timers løb på Nürburgring i weekenden. Holdet skal slutte i top 10 i kvalifikation eller i top 5 i selve løbet for at få det såkaldte blå lys, der er afgørende, hvis man skal kunne vinde 24-timers løbet i slutningen af maj, som er sæsonens helt store mål.
 

”Man kan ikke vinde 24-timers løbet på Nürburgring, hvis man ikke har det blå lys.”


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: KomPress)

Så kontant er meldingen fra Nicolaj Møller Madsen, der i weekendens 6-timers løb på Nürburgring skal sikre sig det blå lys i Phoenix Racings Audi R8 GT3. Når man har det blå lys, der er placeret i forruden, skal andre biler fjerne sig, når man kommer kørende. I 24-timers løbet betyder det specielt noget om natten, hvor de langsommere biler nemt kan se en og trække ind, så man ikke spilder tid på overhalinger.

”Fordi det blå lys er så vigtigt, kan man sagtens sige, at vi kan tabe 24-timers løbet allerede i weekenden. Får vi ikke det blå lys, vinder vi ikke 24-timers løbet, men vi skal også kunne slutte i top 10 i kvalifikationen. I selve løbet er målet top 5,” siger Nicolaj Møller Madsen, der også har nogle personlige mål.

”I sidste løb kørte jeg bilens hurtigste omgang – det vil jeg gerne gentage – og så satser vi meget på at blive den bedst placerede Audi, for så er der mere fokus på bilen fra Audis side. Samtidig ser det ud til, at jeg skal starte i bilen, hvilket vil være min første start i en GT3-racer på Nürburgring. Det er en stor chance, fordi det specielt er på den første omgang, at der bliver kørt racerløb med megen trafik.”


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: RingPix)

Et legendarisk racerløb
24-timers løbet på tyske Nürburgring køres 27.-28. maj. Der er 200 biler til start, og der kommer mere end 200.000 tilskuere. Løbet køres på verdens længste racerbane – den 25 km lange kombination af Nürburgrings Formel 1-bane og den berygtede Nordschiefe, der er kendt som verdens sværeste racerbane. Det legendariske 24-timers løb er blevet kørt siden 1970, og to danskere har vundet løbet – Kris Nissen i 1991 og Nicki Thiim i 2013.

Weekendens 6-timers løb køres søndag kl. 12, mens kvalifikationen køres lørdag aften fra kl. 19.15. Nicolaj Møller Madsen skal køre Phoenix Racings Audi sammen med Mike Rockenfeller og Dennis Busch. Årets foreløbige to løb har begge resulteret i 6. pladser, men her har det også handlet om at teste forskellige ting.


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: LRSpeedpix)

”Nu skal vi ud og vise, hvad vi kan. Det eneste, der kan ændre på det, er regnvejr, for vi har slet ikke testet regnvejsdæk i år – og faktisk ser det ud til, at vi får regn i weekenden. Det ændrer ikke på målsætningen for kvalifikationen, men det kan få indflydelse på selve løbet – i hvert fald, hvis vi opnår top 10 i kvalifikationen; så skal vi bruge energien på at teste Dunlops nye regnvejrsdæk,” siger Nicolaj Møller Madsen.

Morten Hopballe
KommPress


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •