Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

MF-Racing starter nye udfordringer

Citroen DS3 Cup 
21/04/17 

Teamet fra Skødstrup deltager i denne sæson i Citroen DS3 Cup, hvor de skal kæmpe mod 19 andre kørere omkring titlen.
Mads Hedegaard Frederiksen kommer til DS3 cuppen som en forsvarende DIF Danmarksmester – en titel som han vandt i 2016 i Yokohama 1600 Challenge. Derfor skulle der ske noget andet i 2017.
 

En Citroen DS3 Cup racer er blevet indkøbt til teamet og er henover vinteren blevet klargjort og opdateret til ræs.

Som noget nyt skal bilerne i DS3 cup have en bagvinge på, og som noget nyt skal de også køre på Hankook dæk. Alt dette kan meget vel blive en fordel for MF-Racing, da konkurrenterne derved er på samme niveau med hensyn til viden omkring opsætningen af bilen.

Ydermere skal den 18 årige racerkører vende sig til at køre med en helt anden type motor, som han ellers har været vandt til gennem de sidste 3 sæsoner i asfaltbanesporten. En 200hk stærk turbomotor skal håndteres lidt anderledes end de 136hk som hans gamle bil havde. Så det kræver en lidt anden kørestil, men det har Mads efterhånden fået kørt ind i løbet af de testdage der har været forud for sæsonen.

For det gælder om at være godt med fra start i det ultratætte felt, hvor alle kørere har de samme biler.


(Foto: Damms Foto)

Citroen DS3 Cup sæsonen afvikles over 6 weekender, hvor der denne weekend skal køres på FDM Jyllandsringen. Herefter følger Vålerbanen i Norge, Ring Djursland, Kinnekulle Racing i Sverige, inden at sæsonen afsluttet med 2 gange FDM Jyllandsringen.

Serien er en god blanding af Norske, Svenske og Finske kørere – og så selvfølgelig en masse danskere, hvoraf flere allerede har krydset klinger med Mads Hedegaard Frederiksen.

Selvom det er en helt ny serie og en helt ny bil, forventer teamet at være med i toppen af mesterskabet, og som altid gælder det om at score så mange point som muligt, for at så at se hvordan at stillingen ser ud, når man kommer til finaleweekenden.

Denne første weekend afvikles som tidligere nævnt på FDM Jyllandsringen, hvor også DTC feltet kommer til start samt der kommer tv dækning på.

Tidsplanen for den første weekend lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9:05
Kvalifikation 12:55

Søndag
Løb 1 10:30
Løb 2 16:05

Vi håber at rigtig mange kigger forbi FDM Jyllandsringen i løbet af weekenden, men ellers kan løb 2 også ses live på TV2 Sport samt TV2 Play.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •