Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lasse M. Sørensen blev udfordret i Tysklandsdebut

DM Rally 
20/04/17 

Hammel-teenageren gennemførte sit første udenlandske rally
I påsken tog Lasse M. Sørensen et nyt skridt i sin rallykarriere. For første gang nogensinde var han til start i et udenlandsk rally. Det var det tyske Cimbern Rally, som samtidig markerede starten på årets DM-serie i rally, hvor de øvrige afdelinger køres i Danmark.
 

”Jeg glædede mig til at prøve at køre i Tyskland, hvor jeg havde hørt, at det drejede mere. Da vi lavede noter var der derfor også mange flere ting, vi skulle have med, så noterne gjorde vi meget ud af,” siger Hammel-teenageren. ”Det var utroligt, at prøverne kunne sno sig så meget på 12-13 kilometer, men det kunne kun være en fordel, for de prøver følte vi, at vi havde en god bil til.”

Men det var ikke kun de snoede, nordtyske veje, som drillede Lasse M. Sørensen. Det gjorde påskevejret også.

”Vi kikkede på himlen og ventede så lang tid, vi kunne, indtil vi besluttede os for dækvalget og kørte ud til prøverne,” siger ”Lasse M. Sørensen. ”Da det havde været solskin i en halv time, valgte vi at sætte bløde slicks på, men da vi kom frem til prøve 1, var den aflyst, og da vi nåede til prøve 2, var der lang ventetid. Da vi endelig skulle starte, stod det ned i stænger … Det gjorde det svært.”


På den sidste hastighedsprøve avancerede Lasse M. Sørensen fra ottende- til femtepladsen
(Foto: Lasse M. Sørensen)

Men det lykkedes også for Lasse M. Sørensen at finde det rigtige dækvalg til hastighedsprøverne.

”Den sidste prøve ramte vi rigtig med dækvalget. Der havde det været tørvejr, og der fik bilen mere gas, og det kunne vi også se på tiderne,” siger han. ”På den sidste prøve var vi avanceret fra otter til femmer i klassen, men så skete der et uheld på prøven, som gjorde, at alle tiderne blev slettet. Så de placeringer, vi havde vundet, mistede vi.”

”Det var et svært rally, der var fyldt med oplevelser, men jeg er glad og tilfreds med, at jeg har fået en hel bil med hjem. Det er fantastisk rart at komme hjem med en hel bil, når man tænker på alle de vrag, som vi så undervejs.”

Der skal ikke gøres meget, førend den lille Opel Adam R2 er klar til næste rallyudfordring, det svenske Lille Mats Rallysprint i sidste weekend af april. Men i den kommende weekend gælder det første afdeling af Yokohama Super Cuppen på FDM Jyllandsringen.


I den kommende weekend er Lasse Sørensen tilbage på Jyllandsringen
(Foto: Lasse M. Sørensen)

”Jeg synes, at jeg har fart i kroppen efter tre rallyweekender med test, rallysprint og DM-rally,” siger Lasse M. Sørensen. ”Nu starter jeg med Astraen, hvor jeg har kun har kørt fire omgange til en cruise down-test, men jeg tror, at jeg hurtigt kan omstille mig. Jeg skal lige have bilen ind under huden igen, så sidder den der forhåbentlig.”

Med venlig hilsen
Lasse M. Sørensen


Læs mere om:
  • Lasse M. Sørensen
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: