Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen missede podiet efter teknisk defekt

FIA WEC 
19/04/17 

World Endurance ChampionshipDet gik absolut ikke som håbet for Michael Christensen og hans franske teammakker Kévin Estre, som måtte udgå halvvejs i søndagens første afdeling af FIA World Endurance Championship, på den engelske grand prix bane nord for London.
 

”Det var en stor skuffelse, at udgå fra løbet i årets første afdeling. Især når vi så vores søsterbil slutte på podiet – et sted, hvor vi potentielt også have retning mod,” fortalte Michael Christensen slukøret umiddelbart efter løbets afslutning søndag aften.

Den danske fabrikskører startede løbet som nummer otte efter en kvalifikation, hvor Porsche havde brugt tiden på at forberede sig til løbet og spare på de dæk, som er til rådighed. I denne sæson er det kun tilladt at anvende fire- mod tidligere seks sæt dæk.


(Foto: Porsche Media)

En modig strategi, som viste sit værd allerede i løbets indledende face, hvor Michael Christensen efter en halv times kørsel havde bragt teamets hvide, sorte og røde Porsche 911 RSR op på en tredjeplads lige efter søsterbilen med startnummer #91.

”Løbet startede virkelig godt for os. Vores strategi med at benytte kvalifikationen som en ekstra forberedelse til løbet, og spare et sæt dæk, virkede optimalt. Det satte os i en position, hvor vi kunne udfordre og overhale flere af vores konkurrenter i løbets hektiske åbningsface, og efterfølgende matche de førende på omgangstiden,” forklarede danskeren, der efter et dobbeltstint overlod rattet til franske Kévin Estre.

Franskmanden fortsatte de gode takter foran de knap 50.000 tilskuere, som havde valgt at bruge påskesøndag på at se motorløb. Men glæden varede kun til lige efter halvvejsmærket i det seks timer lange udholdenhedsløb, hvor makkerparrets Porsche måtte udgå med en endnu uafklaret teknisk defekt.


(Foto: Porsche Media)

”Det var sort uheld. Simpelthen. Naturligvis er vi rigtig skuffede, men alle rammes af den type problemer ind imellem. Det så længe virkelig positivt ud for os, og vi havde kurs mod et rigtig godt resultat – måske endda en podieplacering. I stedet endte vi med ingenting. Trods alt kan vi glæde os over at vores søsterbil sluttede på tredjepladsen. Det understreger potentialet i vores nye GT racer, og vi er nu ekstra opsatte på at komme stærkt igen i næste runde,” slutter Michael Christensen.

Næste opgave for Michael Christensen og Porsche GT Team bliver anden runde i FIA World Endurance Championship den 4.-6. maj på den legendariske Spa-Francorchamps i Belgien.

Michael K. Christensen

Thomas Wulff PR


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Silverstone
  • 16/04/17 - Silverstone - FIA WEC - FIA VM
  •