Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Daniel Lundgaard klar til dansk Formel 4 sæson

Formel 4 DK 
18/04/17 

Formula 4 DKSidste års danske mester i Formel Ford, Daniel Lundgaard, er klar til start, når Formel 4 for første gang kører på dansk grund. Det sker ved åbningsløbet på Jyllandsringen i den kommende weekend den 22.-23. april, hvor også den danske DTC sæson starter.
 

Formel 4 er tænkt som en af rugeklasserne på vej mod det ultimative mål Formel 1 og serien kører i Danmark efter det internationale reglement. Med Renault som en stærk klassesponsor, er præmierne tillokkende for de unge kørere, der har ambitioner om at gøre karriere i motorsport. Årets mester i Formel 4 Renault vinder en test i Formel 3 hos Van Amersfoort Racing og anden og tredje pladsen vinder en test i Formel Renault. De store DTC teams har også vist interesse for klassen og Daniel Lundgaard kommer til at dele telt med Ronnie Bremers Racing Factory, ligesom blandt andet Jan Magnussens team Magnussen Racing Experience også har biler til start i Formel 4 Renault. For tilskuerne er der masser af muligheder for at se de flotte racerbiler, da der ved hver løbsweekend afvikles tre løb med formelbilerne.


(Foto: Lundgaard Racing)

Daniel Lundgaard tror da også, at bilernes udseende vil gøre dem populære hos tilskuerne. ”Jeg synes de ser super flotte ud. De ligner rigtige racerbiler. Med front- og bagvinger ligner de mere en lille Formel 1 racer og det er også en langt mere moderne teknologi, end vi var vant til i Formel Ford. I forhold til Formel Ford, så er Formel 4 raceren større, den har bredere dæk og aerodynamik”.


(Foto: Lundgaard Racing)

2017 sæsonen er første gang Formel 4 Renault kører på dansk grund og det ser fra start ud til, at blive en stærk klasse, med masser af unge talenter. Ambitiøse 18-årige Daniel Lundgård har et klart mål, men han ved også, at konkurrencen bliver skarp. ”Mit mål er det samme som det altid har været, når jeg kører racerløb. Jeg kører for at vinde” siger 18-årige Daniel, der med 13 sejre i Formel Ford deler rekorden om flest sejre i en sæson med Kevin Magnussen og Jesper Egebart. ”Mine egne mål og mine ambitioner er at vinde, men jeg ved også, jeg får nogle stærke modstandere. Feltet er ikke endelig bekræftet og vi har ikke rigtig testet mod hinanden, så jeg kender ikke styrkeforholdet, men jeg tror følgende kan blive stærke konkurrenter. Noah Watt er hurtig, ingen tvivl om det. Christian Rasmussen er en utrolig dygtig kører og kan være en trussel ligesom Frederik Vesti, der også var stærk i Formel Ford. Og Casper Pilgaard kørte stærkt mod slutningen af Formel Ford sæsonen sidste år. Så hvis de alle kommer til start, så bliver det et stærkt felt”.

Daniel Lundgaards bror, Christian, der netop har indgået en junioraftale med Renaults Formel 1 team, er også til stede på Jyllandsringen. De to brødre støtter hinanden i deres racerkarrierer, ligesom de også får masser af støtte og råd fra deres far Henrik Lundgaard, den tidligere europamester i rally, der selv fik en karriere på asfalt som dobbelt sølvvinder i DTC og senere som raceringeniør både nationalt, for blandt andet Jan Magnussen, og internationalt. Se videoklip med Daniel Lundgaard fra Formel 4 test på Adria her:

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Daniel Lundgaard
  • Jyllandsringen
  • 23/04/17 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  •