Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Piv hurtig, men nul points

DM Rally 
18/04/17 

Hvordan hænger det lige sammen, joo, Jan Jacobsen/Holstebro og codriver Kaj Mikkelsen/Sporup var et af de omkring 80 mandskaber, som stod på deltagerlisten til DM1 i Rally, Cimbern Rallye, i det tyske, tæt på den danske grænse.
Jan og Kaj deltager i DM serien i deres hurtige Opel Corsa OPC, her kører de med i Opel Corsa OPC Cuppen, og i Gruppe E, så der var point på spil på flere områder.
 

’Prøvernes sværhedsgrad ligger klart over, det som danske rallyprøver kan byde, samtidig gør det game planen sværere, fuld gas, men vi skal også i mål, og have point, og dermed en god start på DM attakket’, udtalte Jan…


Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen
(Foto: Allan POST)

Vejret under løbet var en historie i sig selv, skiftende imellem regn, tørt og slud, med en krasbørstig vind, og det krydret med sand på prøverne, da der i Tyskland køres sand i stedet for salt på vejene i vinterens løb, og med bløde rabatter, og jord som en ekstra ’delikat’ på vejene, der skulle her køres klogt, og stærkt! ’Hvert sving havde sin egen historie, grib i det ene sving, pivglat i det næste, det var svært at finde et flow i både kørslen og i noterne’ citat Jan… Der var mange afkørsler i løbet, og dermed mange afbrydelser, så der var meget ventetid inden prøverne, og kold racerdæk uden bid, det er som ren Bambi på glatis, meget frustrerende.


Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen
(Foto: Allan POST)

Men det gik fantastisk, føring i Opel Corsa Cuppen, og 2’er i Gruppe E, og det var en dejlig fornemmelse, og kunne følge de hurtige navne i både gruppen og klassen, MEN, på SS5, efter en top, og et efterfølgende vinkelsving, der var farten for høj, og valget stod imellem en blød/dyb grøft, eller et el skab/skilt.. ’Jeg valgt den bløde udvej, nemlig grøften, desværre blev det enden på vores motorløb, vi kunne ikke komme op og videre, så jeg er meget skuffet, NUL POINT, men jeg kan kun takke mig selv’, siger en småirriteret Jan efter løbet.

Prøverne havde alt, fra 195 km/t og til sving på sving, krydret med veje med meget skiftende asfalt greb, Jan og Kaj må desværre køre hjem uden point på kontoen, men med en fed følelse af, at de kører med i en sjov og spændende klasse, hvor de inden turen i grøften, stod øverst på resultat listen i klassen, men det holdt ikke til slut.


Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen
(Foto: Allan POST)

Bilen skal som bare vasket, og kigges efter inden næste løb, den har ikke fået en rids eller noget, modsat mange andre mandskaber, som havde mere dramatiske afkørsler i dette svære motorløb.

’To finish first, first you have to finish’ er et gammelt klogt ordsprog, og meget rammende her, desværre…

Allan POST


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 15/04/17 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: