Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Udbyttet udeblev på Silverstone

ELMS 
17/04/17 

Et stærkt resultat består af 80% forberedelse og 20% held. I weekendens European Le Mans Series-løb på Silverstone i England var det de sidste 20% som manglede for at Morten Dons og hans britiske team, RLR Msport, kunne høste et stærkt resultat i LMP3-klassen
 


Morten Dons har i weekenden har taget hul på sin sæson i European Le Mans Series.
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Teamet havde ellers bevist sit potentiale i de indledende træningspas på banen, hvor de i den første frie træning var næsthurtigste bil på banen. De flotte placeringer varede dog ikke ved; Mortens teamkammerat, Alex Kapadia, kvalificerede bilen til 7. startplacering i LMP3-klassen. Ikke helt optimalt, men trods alt rimeligt forholdene taget i betragtning:

- Vi fokuserede på et stærkt løbssetup, så der var andre teams som havde mere ‘skud i bilen’ end vi havde under kvalifikationen. Selvfølgelig giver det en fordel at starte på forreste række til løbet, men til gengæld havde vi så et godt setup til løbet, fortæller Morten Dons, der til gengæld kunne nyde en flot start af sin teamkammerat, som kørte bilen fra 7. til 3. pladsen på første omgang.


Morten Dons har i weekenden har taget hul på sin sæson i European Le Mans Series.
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Alex lavede en virkelig stærk start og fik os kørt op på tredjepladsen, og han fik lavet et pænt forspring inden han kunne overlade bilen til John (Farano, teamets canadiske tredjekører, red.). Selvom John kørte et utroligt flot løb, blev han desværre ramt af både en punktering og senere hen et spin - og det kostede os en del tid.

Punkteringen var affødt af en påkørsel fra en bagfrakørende konkurrent, og selvom det umiddelbart ikke virkede til det, blev mere end dækket beskadiget ved påkørslen. Det betød at det var en langt fra optimal bil, Morten overtog for at køre over målstregen. Og det kunne ses på præstationerne, der ‘kun’ rakte til en ottendeplads:


Autografsessionen på Silverstone var velbesøgt.
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Styrtøjet havde lidt sit eget liv og ændrede karakteristik fra sving til sving, så det var lige spændende nok til tider. Samtidig kørte jeg med ét helt nyt dæk og tre slidte - det gav også en smule anderledes kørestil. Alt i alt er jeg egentlig godt tilfreds med min præstation, men det er pinefuldt at se et potentielt topresultat gå i vasken på den måde. Jeg tror at vi kunne have stået på podiet efter løbet, hvis vi havde haft heldet med os.

På trods af det skuffende resultat er vestjyden optimistisk omkring næste løb på kalenderen, som bliver kørt på Monza-banen i Italien om en måned.


Morten Dons har i weekenden har taget hul på sin sæson i European Le Mans Series.
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Jeg synes at vi fik vist at vi har materiellet og evnerne til at være med i den helt sjove ende af feltet. På Monza forventer jeg at vi igen er at finde i den gode del af feltet. Om heldet så er mere på vores side, må tiden vise, men vi kommer godt forberedt og klar til at give den fuld gas!

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Silverstone
  • 15/04/17 - Silverstone - ELMS
  •