Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Mod den nedstigende sol

Formel 1 
13/04/17 

Optakt til Bahrains Grand Prix
En solnedgang, en ensom cowboy og hans trofaste ganger, rider afsted med en sang. Men måske ikke dennegang. Måske er der to cowboys med hver sin ganger. Måske er det en bro-mance; historien om to mænd der på trods af forskelligheder finder ud af, at de har brug for hinanden.
 

Brug for hinanden, har de sådan set, Sebastian Vettel og Lewis Hamilton. I manges - og i deres egne - øjne, tidens største F1 stjerner. Men som en rigtig helt i en den store F1 historiebog, har de brug for en modstander - de har brug for hinanden. De har vundet VM titler, men aldrig været i direkte infight med hinanden. De har brug for hinanden, for fortællingen om det dramatiske slag. Dengang tidens bedste kørere faktisk var oppe mod hinanden. Noget har de tilfælles - de hviler begge i den karriere de har haft, der er ingen bitterhed imellem dem. Det er historien om en venlig rivalisering, vi skal igang med. De vil også begge elske det, en tæt, intens kamp om VM titlen.

Samtidig er de også forskellige. Vettel er den indadvendte rolige mand, der er gift med sin ungdomskæreste, går til fodbold og reparerer gamle motorcykler. Hamilton er spradebassen, der dater popstjerner og går til fester. Fans verden over kan identificere med den ene eller den anden. Vi ved allesammen hvem af de to, vi ville have været, hvis vi altså havde været dem! Indtil videre har de vundet et løb hver, i VM kampen står de lige. Det gør de måske også søndag aften, men så har det sikkert været et dramatisk løb. Mere sandsynligt er det, at én af dem har syv point mere end den anden.

Begge har de iøvrigt en finsk sekundant i teamet. Vettel har gamle trofast - Raikkonen, mens Hamilton bliver flankeret af Valtteri Bottas. Ingen af de to imponerede i Kina. Faktisk var det lige før man dristes til at sige, at de skuffede. Måske specielt Raikkonen, der ikke kunne tvinge sin bil forbi kørerene foran ham, og i stedet spærrede for Vettel. Det har betydet en samtale med bosserne. Faktum er, at Raikkonen ikke var i stand til at tage kampen op mod Red Bull sidste søndag. Lidt mere aggressivitet fra hans side, vil være ønskeligt.

Bottas er stadig ved at finde sin ben hos Mercedes - han udfylder et par store sko - verdensmesterens sko faktisk. Han har meget at tabe, og en smal chance for succes. Han skal kunne køre næsten op med Hamilton, ellers er det ikke godt nok.

Så er der midterfeltet. Det er stort og dagsformen afgør om det er Force India eller Williams, der er de interessante der. Der er en masse, der har potentiale til at snuppe point her og der. Udfra de første løb virker det som om Force India, Toro Rosso og Haas har gjort deres arbejde bedst. Men det kan afhænge af banen, motoren, morgenmaden og jordens hældning. Eller rettere sagt - antallet af faktorer er enorm, og forskellene mellem holdene er minimal.

Der er nogle der har skal have revancheret et middelmådigt løb i Kina. Grosjean skal have mere med hjem end han fik sidste gang, specielt når nu den mand på holdet var så flabet at score sæsonens første point.

Men det, der virkelig optager os, er kampen i front. Endnu en første start-række med Vettel og Hamilton - og så en reel kamp, og ikke endnu en taktisk sejr til den ene af dem. Vi krydser fingre og glæder os til søndag.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 16/04/17 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS